Psykoterapiat

Matti O. Huttunen, Hely Kalska (toim.)
4., uudistettu painos 2020, 488 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523600638
Saatavuus
Varastossa
92,00 €
Psykoterapiat on ainutlaatuinen yleisesitys Suomessa käytössä olevista psykoterapiasuuntauksista ja psykoterapeuttisista työtavoista. Teoksen uudistetussa neljännessä painoksessa lukuja on päivitetty ja täydennetty.

Psykoterapiat määritellään ammatilliseksi keinoksi auttaa psykologisin menetelmin ihmisiä vapautumaan heidän hyvinvointiaan haittaavista oireista tai käytöksestä. Teorioiltaan ja työtavoiltaan erilaiset psykoterapiasuuntaukset ovat hämmentävästi lisääntyneet. Tätä hämmennystä on ollut omiaan lisäämään eri psykoterapiatapoja edustavien terapeuttien välinen kiivaskin väittely eri suuntausten paremmuudesta. Toistaiseksi on pitkälti ratkaisematta, onko jokin psykoterapian tapa muita tehokkaampi psyykkisten häiriöiden hoidossa. 

Psykoterapiat-teoksessa eri psykoterapiasuuntaukset on kuvattu niin, että niiden lukeminen auttaisi myös psykoterapeuttien potilaita ja asiakkaita hakeutumaan itselleen ja ongelmiinsa parhaiten sopivaan psykoterapiaan, ymmärtämään psykoterapeuttista prosessia ja siten saamaan suuremman hyödyn terapialle uhratusta ajasta ja rahasta.

Psykoterapiat on vakiinnuttanut asemansa lääketieteen, psykiatrian, psykologian, sosiaalityön, sairaanhoidon, sielunhoidon ja muun hoitotyön oppikirjana. Kirja soveltuu myös tietoteokseksi kaikille psykoterapioista kiinnostuneille.

Tekijät

Matti O. Huttunen

LKT, psykiatri, psykoterapeutti, professori, kansainvälisesti tunnettu biologisen psykiatrian tutkija. Julkaissut laajasti kansainvälisissä ja kotimaisissa lehdissä psykiatriasta, psykoterapiasta, lääkehoidosta ja potilaan kohtaamisesta. Toiminut vuosikymmeniä lääkäreiden, psykoterapeuttien ja psykiatrien työnohjaajana. On työssään ja kirjoituksissaan edistänyt hyvin painokkaasti psykiatrisen lääkehoidon ja psykoterapian mahdollisuuksien yhteen sovittamista. Saanut työstään käytännön lääkärinä Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin Konrad ReijoWaaran ja Suomen Psykiatriyhdistyksen Christian Sibeliuksen palkinnot sekä vuoden 2013 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon mielenterveystyön ja psykiatrian alalla tehdystä tiedonjulkistamistyöstä.

Hely Kalska

FT, psykologi, psykoterapeutti, neuropsykologi. Toiminut yliopistonlehtorina, kouluttajapsykoterapeuttina ja työnohjaajana koulutusohjelmissa, joissa lähestymistapa on integratiivisuutta painottava (psykoterapian erikoispsykologikoulutus ja kognitiivisanalyyttinen psykoterapia). Osallistunut valtakunnallisiin psykoterapeuttikoulutuksen kehittämistyöryhmiin sekä Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin ja Suomen Akatemian ja psykoterapian konsensuslausuman laatineeseen paneeliin. Ollut Helsingin yliopistossa valmistelemassa psykoterapeuttikoulutuksen siirtymistä yliopiston vastuulle psykoterapeuttikoulutuksen johtoryhmässä.


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.