Psykiatria

Jouko Lönnqvist, Markus Henriksson, Mauri Marttunen, Timo Partonen (toim.)
2019
EAN/tuotenumero
9789523600683
79,00 €
Mielenterveyden kehitys luo menestyksen ja selviytymisen edellytykset sekä yksilölle että koko ihmisyhteisölle. Nykyaikaisen psykiatrian kiinnostus ja vastuu mielenterveydestä on laajentunut vuosikymmenten saatossa ihmisten yleisiin ongelmiin, ahdistukseen, masennukseen, päihdeongelmiin, poikkeavaan käyttäytymiseen, psykosomaattisiin oireisiin, unen häiriöihin tai seksuaalisuuteen liittyviin ongelmiin, joita hoidetaan psykiatrisessa avohoidossa ja yhä enemmän myös sosiaali- ja terveydenhuollon perus- ja lähipalveluissa. 

Psykiatria on koko kliinisen psykiatrian kattava suomalainen klassikko, jolla on vahva asema suomalaista kliinistä psykiatriaa edustavana tiedonlähteenä. Jatkuvana prosessina uudistuvan Psykiatria-kirjan 12. painos tuo kiinnostavaa lisätietoa ihmisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn taustoista, paitsi mielenterveyden häiriintymisestä, myös hyvän mielenterveyden kehittymisen ehdoista. Teos tarkastelee ihmisen hyvinvoinnin ja pahoinvoinnin taustoja eri näkökulmista ymmärtääkseen ja kyetäkseen auttamaan häntä. Kirjan uudessa painoksessa on pyritty kuvaamaan ja ennakoimaan myös ne olosuhteet, joissa psykiatriaa ja mielenterveystyötä tullaan toteuttamaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisvaltaisen uudistumisen myötä. 
Teoksen tavoitteena on edistää psykiatrista hoitoa riittävän yksityiskohtaisten, käytännön toimintaa tukevien ja Suomen oloihin soveltuvien hoito-ohjeiden myötä. Kirja palvelee sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden ja yhteiskunnan muidenkin toimijoiden tarpeiden lisäksi oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoiden tarpeita. Se tarjoaa lisäksi vankkaa asiatekstiä potilaille, heidän omaisilleen ja kaikille mielenterveydestä kiinnostuneille.

Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Jouko Lönnqvist
(s. 1943)
Psykiatria-kirjan toimituskunnan puheenjohtaja. Psykiatrian emeritusprofessori Helsingin yliopisto.  Tutkimusprofessori THL, eläkkeellä 1.11.2011– Yksityispsykiatri, konsultti, kouluttaja. Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen, Suomen Psykiatri­yhdistyksen ja Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin entinen puheenjohtaja ja kunniajäsen sekä Psykiatrian Tutkimussäätiön hallituksen puheenjohtaja.

Markus Henriksson
(s. 1958)
Psykiatrian dosentti, Helsingin yliopisto; ryhmäpäällikkö, lääkintö­neuvos, Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvonta­virasto Valvira; ts. konsultoiva erikoislääkäri, Sotilaslääke­tieteen Keskus; asiantuntijana STM Valmiusyksikössä ja Trafissa.

Mauri Marttunen
(s. 1954)
Nuorisopsykiatrian professori, Helsingin yliopisto, HYKS. Asiantuntijana STM:ssä ja Valvirassa. Luottamustehtäviä Suomen Psykiatriyhdistyksessä, Suomen Nuorisopsykiatrisessa yhdistyksessä ja Psykiatrian Tutkimussäätiössä.

Timo Partonen
(s. 1965)
Psykiatrian dosentti, Helsingin yliopisto; tutkimusprofessori,  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL; päätoimittaja (Annals of Medicine, Psychiatria Fennica)

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.