Gerontologia

Eino Heikkinen, Jyrki Jyrkämä, Taina Rantanen (toim.)
2020
EAN/tuotenumero
9789523601192
51,00 €
Ihmisen elinajan piteneminen ja siihen liittyvä väestön ikääntyminen ovat merkki yleisestä hyvinvoinnin lisääntymisestä. Tähän myönteiseen kehitykseen liittyy kuitenkin uhkia, kuten eriarvoisuuden, syrjäytymisen ja toimeentulovaikeuksien lisääntyminen ja vaikeudet taata palvelut tyydyttävän elämänlaadun turvaamiseksi elämän kaikissa vaiheissa. Nämä tosiasiat vaikuttavat yhteiskuntapolitiikan eri sektoreilla ja sosiaali- ja terveyspolitiikan alueella tapahtuvaan suunnitteluun ja toimenpiteisiin. 

Monitieteisellä pohjalla toteutettu Gerontologia antaa uusimpiin tutkimustuloksiin perustuvan kokonaiskuvan väestön ikääntymisestä, terveydestä ja toimintakyvystä, yksilön vanhenemiseen liittyvistä muutoksista, toimintakyvyn arvioinnista ja toimintakyvyn ylläpitämisen ja parantamisen keinoista itsenäisen elämän turvaajina viimeisiin elinvuosiin saakka. Lisäksi tarkastellaan keinoja ja mahdollisuuksia edistää hyvää vanhenemista ja ylläpitää työkykyä.

Gerontologia soveltuu sosiaali- ja terveydenhoitoalaa, lääketiedettä, yhteiskunta- ja kasvatustieteitä, liikuntatieteitä ja terveystieteitä opiskelevien oppikirjaksi. Teos soveltuu myös täydennyskoulutukseen monilla niillä ammattialoilla, joilla ihmisen vanheneminen ja hyvään vanhuuteen liittyvät kysymykset ovat ajankohtaisia.


Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 


Tekijät

Eino Heikkinen LKT 1968 Turun yliopiston lääketieteellisen kemian laitokselta, LitK 1973 JY:stä. Gerontologian ja kansanterveyden professori JY:ssä 1992–2002, urheilulääketieteen apulaisprofessori JY:ssä 1971–74, kansanterveystieteen erityisesti gerontologian professori TaY:ssä 1975–79, liikuntahygienian ja kansanterveyden professori JY:ssä 1980–1991, liikuntalääketieteen erikoislääkäri 1986, Suomen gerontologian tutkimuskeskuksen johtaja 1994–2002 JY:ssä.
 
Jyrki Jyrkämä YTT, sosiologi, sosiaaligerontologian professori Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella. Toiminut mm. valtakunnallisen ja monitieteisen Ikääntyminen, hyvinvointi ja teknologiatutkijakoulun johtajana. Jäsenenä Sosiaali- ja terveysalan valtakunnallisessa eettisessä neuvottelukunnassa ETENE:ssä.

Taina Rantanen Gerontologian ja kansanterveyden professori vuodesta 2005 Jyväskylän yliopistossa. Akatemiatutkija Jyväskylän yliopistossa 2001–2006. Senior World Health Leadership Fellow, WHO, Geneve, Sveitsi 2000–2001. Visiting Scientist, National Institute on Aging, Bethesda, USA, useita jaksoja 1997–2005. Gerontologian dosentti 1999. LitM 1985, LitT 1994.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.