Seksuaalilääketiede

Pirkko Brusila, Katja Kero, Juhana Piha, Marita Räsänen (toim.)
2020
EAN/tuotenumero
9789523601451
67,00 €
Kaikki terveydenhuollon ammattilaiset kohtaavat tilanteita, joissa tarvitaan seksuaalilääketieteen osaamista. Seksuaalilääketiede on maamme ensimmäinen seksuaalilääketieteen oppi- ja käsikirja, jossa tarkastellaan fyysisiä ja psyykkisiä ilmiöitä ihmisen eri kehitys- ja elämänvaiheissa sekä erilaisten sairaustilojen, hoitotoimenpiteiden ja lääkitysten vaikutuksia seksuaalitoimintoihin unohtamatta erityisryhmien tarpeita.

Sairauksilla, niiden hoidoilla ja leikkauksilla on varsin usein haitallisia vaikutuksia seksuaalitoimintoihin. Ongelmien minimoimiseen jo ennakkoon tuleekin tietoisesti pyrkiä, sillä seksuaalisen hyvinvoinnin tiedetään edistävän niin psyykkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia ja elämänlaatua. Seksuaalilääketiede-teoksessa kunkin lääketieteen erikoisalan kontekstissa arvioidaan näyttöperusteisesti, miten sairaudet, erilaiset hoitomuodot, lääkitykset ja leikkaukset vaikuttavat seksuaalitoimintoihin ja potilaiden hyvinvointiin. 

Teos antaa laajan tietopohjan ja vastauksia potilaita askarruttaviin kysymyksiin paitsi terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja seksuaaliterapeuteille, myös psykologeille,  sosiaalityöntekijöille ja kaikille muille, jotka kohtaavat työssään ihmisen seksuaalisuutta tai ovat kiinnostuneita näyttöön perustuvasta tiedosta koskien ihmisen seksuaalitoimintoja ja niiden häiriöitä.


Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Pirkko Brusila, LL
Katja Kero, LT
Juhana Piha, dosentti
Marita Räsänen, LT

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.