Kehitysvammainen potilaana

Maria Arvio, Seija Aaltonen, Jaana Lähdetie (toim.)
3., uudistettu painos 2022, 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523601987
Saatavuus
Tulossa
57,00 €

Pitkään alalla työskenteleville lääkäreille on kertynyt kehitysvammaisten hoitamisesta paljon käytännön tietoa, jonka kirjoittajat lastenneurologian erikoislääkäri Maria Arvio, psykiatrian erikoislääkäri Seija Aaltonen ja perinnöllisyyslääketieteen sekä lastenneurologian erikoislääkäri Jaana Lähdetie ovat keränneet tähän kirjan uudistettuun painokseen. Kehitysvammaiset saavat itsekin kertoa elämästään kuvin ja sanoin.

Kirjassa vastataan kysymykseen, mitä on kehitysvammaisuus. Siinä kuvataan kehitysvammaoireyhtymiä, kehitysvammaisen yleistä terveyttä ja mielenterveyttä. Myös kehitysvammaisen kuntoutus ja elinkaari ovat oma osionsa. Lisäksi käsitellään edellistä painosta tarkemmin kehitysvammaisuuden syyn tutkimista, genetiikkaa ja harvinaissairauksia yleisesti. Kirjassa on myös luku kehitysvammaisuuden haasteista sosiaali- terveydenhuollon palvelujärjestelmien kannalta.

Kirja on tarkoitettu kaikille kehitysvammaisia hoitaville lääkäreille, sairaanhoitajille, hammaslääkäreille, psykologeille, erilaisille terapeuteille, opettajille, palveluasumisyksiköiden henkilökunnalle ja näiden alojen opiskelijoille. Kirja sopii myös kehitysvammaisten läheisille.Tekijät

Toimituskunta
Lastenneurologian erikoislääkäri Maria Arvio
Psykiatrian erikoislääkäri Seija Aaltonen
Perinnöllisyyslääketieteen sekä lastenneurologian erikoislääkäri Jaana Lähdetie

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.