Kehitysvammainen potilaana

Maria Arvio, Seija Aaltonen, Jaana Lähdetie (toim.)
3., uudistettu painos 2022, 245 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523601987
Saatavuus
Varastossa
57,00 €

Kehitysvammainen potilaana -kirjassa määritellään kehitysvammaisuus ja kuvataan erilaiset kehitysvammaoireyhtymät ja -sairaudet. Pitkään alalla työskenteleville lääkäreille on kertynyt kehitysvammaisten hoitamisesta paljon käytännön tietoa, joka on kerätty tähän kirjan uudistettuun painokseen. 

Kirjassa vastataan kysymykseen, mitä on kehitysvammaisuus. Siinä kuvataan kehitysvammaoireyhtymiä, kehitysvammaisen yleistä terveyttä ja mielenterveyttä. Myös kehitysvammaisen kuntoutus ja elinkaari ovat oma osionsa. Lisäksi käsitellään edellistä painosta tarkemmin kehitysvammaisuuden syyn tutkimista, genetiikkaa ja harvinaissairauksia yleisesti. Kirjassa on myös luku kehitysvammaisuuden haasteista sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmien kannalta.

Kirja on tarkoitettu kaikille kehitysvammaisia hoitaville lääkäreille, sairaanhoitajille, hammaslääkäreille, psykologeille, erilaisille terapeuteille, opettajille, palveluasumisyksiköiden henkilökunnalle ja näiden alojen opiskelijoille. Kirja sopii myös kehitysvammaisten läheisille. Tekijät

Toimituskunta

Lastenneurologian erikoislääkäri Maria Arvio
Psykiatrian erikoislääkäri Seija Aaltonen
Perinnöllisyyslääketieteen sekä lastenneurologian erikoislääkäri Jaana Lähdetie

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.