Nuorten masennus ja interpersonaalinen terapia

Klaus Ranta, Jarmo Kontunen, Mauri Marttunen (toim.)
1. painos 2023, 336 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789523602403
Saatavuus
Varastossa
82,00 €
Mielialaoireet sekä masennus kuuluvat nuorten keskeisimpiin terveyshaasteisiin Suomessa. Nuorten parissa työskentelevät ammattilaiset terveydenhuollossa, hyvinvointipalveluissa ja sosiaalipalveluissa kohtaavat työssään jatkuvasti masentuneita tai masennusoireilevia nuoria.

Tässä kirjassa luodaan kokonaiskuva nuorten masennuksesta sekä sen interpersonaalisesta hoidosta eri tasoilla nuorten parissa toimiville ammattilaisille. Kirjan keskeisen sisällön muodostaa interpersonaalisesta terapiasta nuorille kehitettyjen hoitomallien pääperiaatteiden ja tekniikoiden esittely. Kirjassa kuvataan myös näiden hoitojen koulutusta ja käyttöä Suomessa. Kirja sisältää toimintatapamalleja sekä runsaasti työskentelykuvauksia ja esimerkkejä.

Interpersonaalisen lähestymistavan vahvuus on hoidon kohdistaminen masennusoireiden ilmentymiseen, niiden seurannaisvaikutuksiin, tärkeisiin ja merkityksellisiin ihmissuhteisiin, vuorovaikutukseen sekä konkreettisiin toimintamalleihin.

Kirjan kohderyhmiä ovat nuorten kanssa toimivat ja vuorovaikutuksessa olevat sosiaali- ja terveydenhuollon ja sivistystoimen ammattilaiset. 

Tekijät

Päätoimittaja

Klaus Ranta
Psykoterapian dosentti, Tampereen yliopisto
Nuorisopsykiatrian dosentti, Helsingin yliopisto
Lääketieteen tohtori, psykologian maisteri, kouluttajapsykoterapeutti

Toimittajat

Jarmo Kontunen
Psykologian tohtori, Jyväskylän yliopisto
Kouluttajapsykoterapeutti

Mauri Marttunen
Professori (emeritus), Helsingin yliopisto ja HUS
Tutkimusprofessori (emeritus), Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Psykiatrian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.