Kehitysvammainen potilaana

Maria Arvio, Seija Aaltonen, Jaana Lähdetie (toim.)
2022
EAN/tuotenumero
9789523602410
34,00 €

Kehitysvammainen potilaana -teoksessa määritellään kehitysvammaisuus ja kuvataan erilaiset kehitysvammaoireyhtymät ja -sairaudet. Pitkään alalla työskenteleville lääkäreille on kertynyt kehitysvammaisten hoitamisesta paljon käytännön tietoa, joka on kerätty tähän päivitettyyn teokseen. 

Teoksessa vastataan kysymykseen, mitä on kehitysvammaisuus. Siinä kuvataan kehitysvammaoireyhtymiä, kehitysvammaisen yleistä terveyttä ja mielenterveyttä. Myös kehitysvammaisen kuntoutus ja elinkaari ovat oma osionsa. Lisäksi käsitellään kehitysvammaisuuden syyn tutkimista, genetiikkaa ja harvinaissairauksia yleisesti.Teoksessa on myös luku kehitysvammaisuuden haasteista sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmien kannalta.

Teos on tarkoitettu kaikille kehitysvammaisia hoitaville lääkäreille, sairaanhoitajille, hammaslääkäreille, psykologeille, erilaisille terapeuteille, opettajille, palveluasumisyksiköiden henkilökunnalle ja näiden alojen opiskelijoille. Se sopii myös kehitysvammaisten läheisille. 


Tekijät

Toimituskunta

Lastenneurologian erikoislääkäri Maria Arvio
Psykiatrian erikoislääkäri Seija Aaltonen
Perinnöllisyyslääketieteen sekä lastenneurologian erikoislääkäri Jaana Lähdetie

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.