Myrkytysten hoito

Tuomas Lilius, Sari Karlsson, Leena Soininen, Juha Valli (toim.)
2., uudistettu painos 2022, 234 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603165
Saatavuus
Varastossa
52,00 €
Myrkytysten hoito -opas auttaa tunnistamaan myrkytykset nopeasti ja antaa ohjeet tarvittavasta hoidosta ja seurannasta. Yleisiin hoitoperiaatteisiin liittyen kuvataan imeytymisen estämistä, eliminaation nopeuttamista sekä lääkehoitoa. Erikseen tarkastellaan lasten ja ikääntyneiden myrkytysten hoitoa sekä toksisia oireyhtymiä. Myrkytyksen aiheuttajan mukaisesti käsitellään alkoholi-, huumausaine-, lääke- ja kemikaalimyrkytyksiä sekä joukkomyrkytyksiä ja akuuttia säteilyvauriota. Oppaassa on myös artikkelit kasvimyrkytysten hoitoperiaatteista ja merkittävimmistä sienimyrkytyksistä sekä kyyn pureman hoidosta.

Myrkytysten hoito on suunnattu myrkytyspotilaita hoitaville terveydenhuollon ammattilaisille. Hoitokäytäntöjä yhtenäistävillä, uusimpaan tutkimustietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen perustuvilla ohjeilla parannetaan hoidon laatua. Oppaan sisältö on yhdenmukainen Myrkytystietokeskuksen ohjeiden kanssa, ja se on laadittu valtakunnalliseksi hoitosuositukseksi.

Myrkytysten hoito -opas ilmestyy sähköisessä muodossa Terveysportissa Akuuttihoidon tietokannoissa (www.terveysportti.fi). Opas sisältyy myös ilman verkkoyhteyttä toimivaan Akuuttihoito­-mobiilisovellukseen, joka on myynnissä Google Play- ja App Store -kaupoissa.

Tekijät

Päätoimittaja
Tuomas Lilius LT, dos.

Toimittajat
Sari Karlsson LT, dos.
Leena Soininen LT, dos.
Juha Valli LL

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.