Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia

Heikki Ruskoaho, Jukka Hakkola, Risto Huupponen, Anu Kantele, Esa Korpi, Eeva Moilanen, Petteri Piepponen, Eriika Savontaus, Olli Tenhunen, Kirsi Vähäkangas (toim.)
5.-6. painos 2021, 1288 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789523600119
Saatavuus
Varastossa
164,00 €
Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia perehdyttää lääkeaineiden ja muiden kemiallisten aineiden vaikutusmekanismeihin ja vaikutuksiin. Viidennen painoksen sisältö on kauttaaltaan ajantasaistettu. Perusteellisesti uudistettuja osuuksia ovat muun muassa mikrobilääkkeet ja syöpälääkkeet. Tulehdus- ja immunologisia reaktioita vaimentavien lääkkeiden osuuteen on lisätty uusia biologisia lääkkeitä ja uusilla mekanismeilla vaikuttavia lääkeaineita. Myös toksikologian osuus on päivittynyt merkittävästi. Uusia lukuja ovat farmakogenetiikka ja eläinlääkkeet.

Lääkeaineiden lisäksi tässä teoksessa käsitellään elimistön säätelyjärjestelmiä ja sairauksien patofysiologisia perusteita. Lääkeaineita koskeva tieto voidaan syvällisesti ymmärtää ja soveltaa käytäntöön vain, kun yhdistetään sairauden etiologiset tiedot, mekanismit ja oireet lääkeaineiden vaikutusmekanismeihin ja vaikutuksiin.

Lääkeaineita koskevissa luvuissa käsitellään sairauskohtaisesti lääkkeiden käyttöaiheita ja haittoja. Teos tukee lääkkeiden tarkoituksenmukaista, oikeaa ja turvallista käyttöä.

Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia on laadittu käsi- ja oppikirjaksi lääkäreille, terveydenhuoltoalalla, apteekeissa ja lääketeollisuudessa työskenteleville sekä alan opiskelijoilleTekijät

Päätoimittajat

Heikki Ruskoaho, farmakologian ja lääkekehityksen professori, Helsingin yliopisto, Helsingin yliopisto
Jukka Hakkola, farmakologian professori, Oulun yliopisto

Toimittajat

Risto Huupponen, kliinisen farmakologian ja lääkehoidon professori emeritus, Turun yliopisto
Anu Kantele, infektiosairauksien professori, Helsingin yliopisto
Esa Korpi, farmakologian professori, Helsingin yliopisto
Eeva Moilanen, farmakologian professori, Tampereen yliopisto
Petteri Piepponen, yliopiston lehtori, Helsingin yliopisto
Eriika Savontaus, farmakologian ja lääkehoidon apulaisprofessori, Turun yliopisto
Olli Tenhunen, ylilääkäri, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus, Fimea
Kirsi Vähäkangas, toksikologian professori emerita, Itä-Suomen yliopisto

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.