Alkoholiriippuvuuden tunnistaminen ja hoito

Petri Kylmänen, Antti Mikkonen
EAN/tuotenumero
9789523603837
60,00 €
Alkoholiongelma on merkittävä terveysuhka ja terveydenhuollon ammattilaisilla on keskeinen asema sen ehkäisyssä, havaitsemisessa ja hoidossa. Alkoholin riskikäyttäjiä on arvioitu olevan Suomessa noin 500 000.  

Terveydenhuollon kaikissa hoitopaikoissa on tärkeää muistaa alkoholiongelman yleisyys ja etsiä ongelmaa aktiivisesti eri potilasryhmistä. Webinaari vahvistaa osallistujan perusosaamista alkoholiriippuvuuden tunnistamisessa ja ennaltaehkäisyssä. Koulutus tarjoaa työkaluja alkoholiriippuvuuden arviointiin sekä tietoa sen lääkehoidosta ja päihdeterapioista. Webinaarissa käsitellään työikäisten alkoholiriippuvuutta.  

Oppimistavoitteet:
- Opit, mitkä alkoholiriippuvuuden diagnostiset kriteerit ovat ja mitä ne käytännössä tarkoittavat. 
- Saat työkaluja alkoholiriippuvuuden arviointiin. 
- Osaat ottaa alkoholiriippuvuuden puheeksi. 
- Tiedät, milloin voit hoitaa asiakasta itse ja milloin hänet tulee ohjata erityispalveluihin. 

Kohderyhmä: Perusterveydenhuollossa ja työterveyshuollossa työskentelevät terveydenhuollon ammattilaiset. Webinaari sopii myös terveydenhuollon ja lääketieteen opiskelijoille.

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen webinaariin ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi . Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee ”Avaa webinaari”, on sinulla osallistumisoikeus webinaariin eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 23.8.2022 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 

Tekijät

Sh YAMK, ammatillinen opettaja AmO Petri Kylmänen toimii Helsingin kaupungin Psykiatria- ja päihdepalveluissa. Hänet on palkittu Kyllikki Pohjola tunnustuksella sekä vuoden päihdesairaanhoitajana. 

LL, päihdepsykiatri Antti Mikkonen toimii Addiktum Oy:n toimitusjohtajana. Päihdelääketieteen yhdistys ry palkitsi hänet vuoden päihdelääkärinä maaliskuussa 2022. 

Sh YAMK, kliininen asiantuntija Petra Kupari toimii Oppiportissa projektipäällikkönä ja webinaarin puheenjohtajana. 

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.