Masennus ja pitkäaikaissairaus

Sami Pirkola ja Aino Kohtala
EAN/tuotenumero
9789523604032
60,00 €
Masennus on tavallinen mielenterveyden häiriö, josta kärsii noin 6 % väestöstä. Se on myös yleinen ongelma somaattisista sairauksista kärsivillä, ja terveydenhuollon ammattilaisen tulee osata tunnistaa masennuksen oireet tarvittavan hoidon ja tuen järjestämiseksi.

Webinaari auttaa terveydenhuollon ammattilaista tunnistamaan masennuksen oireet ja osallistujana tiedät, miten pitkäaikaissairaan masennusta voidaan hoitaa. Ohjelmassa on osio psykososiaalisesta tuesta ja kuulet myös masennuksen hoidon yhteistoimintamallista. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi potilaan omahoidon tukemista, hoitoyhteistyötä ja masennuksen ehkäisyä. Osallistujana tiedät, miten voit toimia potilaan kanssa monitahoisessa palvelujärjestelmässä. Webinaarissa ei käsitellä yksittäisiä somaattisia sairauksia.

Oppimistavoitteet:
- Tunnistat masennuksen oireet. 
- Osaat arvioida, millaista tukea potilas tarvitsee masennuksen hoidossa. 
- Tiedät, mitä yhteistoiminnallinen malli masennuspotilaan hoidossa tarkoittaa. 
- Tiedät psykososiaalisen tuen ja hoidon monipuoliset mahdollisuudet. 
- Saat työkaluja potilaan masennuksen ja sen aiheuttamien ongelmien ehkäisyyn. 

Kohderyhmä: Pitkäaikaissairaita potilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö perusterveydenhuollossa. Webinaari soveltuu myös terveydenhuollon sekä lääketieteen opiskelijoille.

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen webinaariin ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi . Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee ”Avaa webinaari”, on sinulla osallistumisoikeus webinaariin eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 4.10.2022 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

LT, psykiatrian el Sami Pirkola toimii sosiaalipsykologian professorina ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tutkimuksen varadekaanina.  

PsT, psykologi Aino Kohtala toimii alueellisena johtavana psykologi - psykoterapeuttina Terveystalossa. 

Sh YAMK, kliininen asiantuntija Petra Kupari toimii Oppiportissa projektipäällikkönä ja tämän webinaarin puheenjohtajana.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.