Terve suu

Sisko Honkala, Helena Heikka, Anna Maria Heikkinen, Jaana Helenius-Hietala, Kaarina Sirviö (toim.)
5., tarkistettu painos 2022, 464 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523604438
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 52,00 €
Hinta 31,20 €
Terve suu on käytännönläheinen opas suun terveydenhoitoon. Suun hoito kuuluu jokapäiväiseen hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimiseen. Oikealla hoidolla ja elintavoilla ehkäistään muun muassa hampaiden reikiintymistä, ientulehduksia, hammaskipuja sekä suun limakalvo-ongelmia.

Kirjassa käsitellään suuontelon rakennetta, hampaiden kehittymistä ja toimintaa, hampaiden ja suun puhdistamista, ruokailutottumusten ja ravinnon merkitystä suun terveydelle, hammas- ja suusairauksien ehkäisyä, oireita sekä hoitoa. Erikseen käsitellään lasten, nuorten, ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveyttä sekä yleissairauksien ja erilaisten lääkitysten yhteyttä suun terveyteen. Lisäksi kirjassa kuvataan tavallisimpia hammaslääkärin ja suuhygienistin hoitotoimenpiteitä.

Kirjan 5. tarkistettu painos vastaa pääosin 4. uudistettua painosta (2020), mutta sisältö on päivitetty uusimpien hoitosuositusten mukaiseksi.  

Terve suu on hyödyllinen kaikille suun terveydenhoidosta tietoa tarvitseville sekä suun terveydestä kiinnostuneille. Kirja soveltuu myös terveydenhuollon ammattihenkilöiden peruskoulutukseen ja terveystiedon opetukseen.

Tekijät

Päätoimittaja

Sisko Honkala HLT, dos., EHL, ESH

Toimittajat

Helena Heikka TtT
Anna Maria Heikkinen HLT, prof., EHL
Jaana Helenius-Hietala HLT, EHL
Kaarina Sirviö TtT, yliopettaja

Kirjoittajat

Helena Heikka TtT
Anna Maria Heikkinen HLT, prof., EHL
Jaana Helenius-Hietala HLT, EHL
Sisko Honkala HLT, dos., EHL, ESH
Raimo Kääriäinen fysioterapeutti OMT, TtM , lehtori
Tuula Palotie HLT, dos.
Kaarina Sirviö TtT, yliopettaja
Johanna Uittamo HLT, dos., EHL, LL
Marja Äijö TtT, fysioterapeutti, yliopettaja
Leena Äyräväinen HLT

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.