Lääketieteen parantava voima – 100 tieteen tarinaa soluista sovelluksiin

Anne Pitkäranta, Kaija-Leena Kolho, Kimmo Kontula (toim.)
1. painos 2023, 260 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523604605
Saatavuus
Tulossa
34,00 €

Lääketieteen parantava voima kertoo sata suomalaisen nykylääketieteen menestystarinaa. Kirjoittajat ovat alojensa huippuja ja edustavat monipuolisesti lääketieteen eri aloja perustutkimuksesta klinikkaan ja aina kaupallisiin onnistumisiin saakka. Mukana on arkisia aiheita, soveltavaa tutkimusta ja molekyylitason perustutkimusta. 

Kirja on mielenkiintoinen ja hyödyllinen kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lääketieteen tutkimuksen tilasta ja kehityksestä – potilaan parhaaksi.

 

Tekijät

Anne Pitkäranta
Korva-, nenä- ja kurkkutautiopin emerita professori, joka on aiemmin toiminut mm HUSin tutkimusjohtajana, Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opetuksesta vastaavana varadekaanina ja HUSin korvaklinikan ylilääkärinä. Pitkäranta on tunnettu tutkimuksen puolestapuhujana ja tutkimuksen merkityksen korostajana. Hänen mielestään tutkimus on tärkeä osa yhteiskuntaa ja tutkimus voi auttaa ratkaisemaan monia terveystieteellisiä haasteita ja vauhdittaa maamme talouskasvua. 

Kaija-Leena Kolho
Lastentautiopin professori Helsingin yliopistossa ja ylilääkäri HUS:ssa erikoisalanaan lasten gastroenterologia.

Kimmo Kontula
Helsingin yliopiston sisätautiopin emeritusprofessori ja koulutukseltaan sisätautiopin ja endokrinologian erikoislääkäri. Hänen oma tieteellinen toimintansa on kohdistunut erityisesti sydän- ja verisuonisairauksien molekyyligenetiikkaan, ja hänelle myönnettiin Matti Äyräpään palkinto 2005. Kontula on toiminut mm. Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanina ja Helsingin yliopiston vararehtorina.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.