Päihteidenkäyttäjä akuuttihoidossa

Markus Lyyra ja Atte Virolainen
EAN/tuotenumero
9789523604964
60,00 €
Päivystys- ja ensihoitotyössä työskentelevät terveydenhuollon ammattilaiset ovat usein ensimmäisiä ammattiryhmiä, jotka kohtaavat päihteidenkäyttäjän akuutissa tilanteessa. Päihteidenkäyttäjän hoitaminen voi olla haastavaa, ja siinä korostuvat hyvän vuorovaikutuksen sekä turvallisen työtavan merkitys.

Webinaari painottuu erityisesti terveydenhuollon ammattilaisten ei-teknisiin taitoihin, joita tarvitaan päihteidenkäyttäjien kohtaamisessa ja turvallisessa hoidossa niin potilaan kuin ammattilaisen kannalta. Miten varmistaa turvallinen työympäristö niin ettei auttajasta tule autettavaa? Miten kohdata potilas tasavertaisena ja luoda luottamuksellinen ilmapiiri? Kuinka säädellä omaa vuorovaikutusta ja tarvittaessa rajata haastavaa potilasta? Osallistujana saat käytännönläheisiä vinkkejä haastaviin vuorovaikutustilanteisiin sekä turvalliseen työskentelyyn. Lisäksi koulutuksessa käsitellään päihderiippuvuuden syntyä ja syitä päihteidenkäytön taustalla sekä tavallisimpia tällä hetkellä kadulla liikkuvia päihteitä ja niiden käyttöön liittyviä vaaran paikkoja. 

Kohderyhmä: Webinaari on suunnattu erityisesti ensihoidon ja akuuttihoidon ammattilaisille, ja se soveltuu myös terveydenhuollon opiskelijoille ja opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. 

Oppimistavoitteet:
- Ymmärrät päihderiippuvuuden sairautena.
- Tunnistat ne tilanteet, joissa päihteidenkäyttäjä tarvitsee sairaalahoitoa. 
- Osaat varmistaa turvallisen työympäristön ja toimia turvallisesti niin ensihoidon kohteessa kuin päivystystiloissa.
- Saat konkreettisia vinkkejä ja keinoja haastaviin vuorovaikutustilanteisiin.

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen webinaariin ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee ”Avaa webinaari”, on sinulla osallistumisoikeus webinaariin eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 5.9.2023 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Yleislääketieteen el, Markus Lyyra toimii Kymenlaakson ensihoidon lääkäriyksikön vastuulääkärinä.

LL, päihdelääketieteeseen erikoistuva Atte Virolainen toimii A-Klinikkasäätiön somelääkärinä ja vankilalääkärinä vankiterveydenhuollossa. Hänet on palkittu keväällä Vuoden päihdelääkärinä. Aikaisemmalta ammatiltaan hän on lähihoitaja ja palomies-sairaankuljettaja. 

Sh YAMK, kliininen asiantuntija Petra Kupari toimii Oppiportissa tuotepäällikkönä sekä tämän webinaarin puheenjohtajana.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.