Iäkkäiden päihdeongelmat

Margareeta Häkkinen ja Sofia Pietarinen
EAN/tuotenumero
9789523604971
60,00 €
Päihteiden aiheuttamat haitat ikääntyneillä voidaan tulkita väärin vanhenemisesta tai jostain sairaudesta johtuviksi. 

Terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisten tulee selvittää ikääntyneiltä päihteiden käyttö ja huomioida, että alkoholin riskikulutuksen raja on heillä alhaisempi kuin muulla aikuisväestöllä. Lisäksi heillä saattaa esiintyä vahingossa tapahtuvaa tai tahallista lääkkeiden väärinkäyttöä. On tärkeää osata kohdata asiakas tasavertaisesti, tunnistaa päihteiden käyttöön viittavia merkkejä jo varhaisessa vaiheessa ja ottaa asia puheeksi. Käytännönläheinen webinaari antaa näihin vinkkejä ja työkaluja sekä ohjeistaa kuinka toimia, kun havaitsee iäkkäällä ongelmallista päihteiden käyttöä. Lisäksi koulutuksessa kerrotaan, kuinka huomioida ja tukea läheisiä. Webinaarissa käsitellään 65-vuotiaiden ja vanhempien päihteiden käyttöä. 

Oppimistavoitteet:
- Ymmärrät ikääntymisen tuomien fysiologisten muutosten vaikutukset päihteiden haittavaikutuksiin.
- Tunnistat tavallisimmat merkit viitaten iäkkään päihteiden käyttöön.
- Osaat kohdata iäkkään ja ottaa puheeksi päihteiden käytön.
- Saat konkreettisia työkaluja työskentelyysi ikääntyneen kanssa, joka käyttää päihteitä.
- Ymmärrät mielenterveyden vaikutuksen iäkkään päihteiden käytön taustalla.  

Kohderyhmä: Iäkkäiden parissa työskentelevät terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaiset perusterveydenhuollossa. Koulutus sopii myös aiheesta kiinnostuneille alan opiskelijoille ja opettajille.

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen webinaariin ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee ”Avaa webinaari”, on sinulla osallistumisoikeus webinaariin eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 22.8.2023 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 

Tekijät

LT, terveydenhuollon el Margareeta Häkkinen toimii A-Klinikka Oy:n ja THL:n ylilääkärinä.

Lähihoitaja, geronomi AMK Sofia Pietarinen toimii projektisuunnittelijana Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa Helsingin kaupungilla.

Sh YAMK, kliininen asiantuntija Petra Kupari toimii Oppiportissa tuotepäällikkönä sekä tämän webinaarin puheenjohtajana. 

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.