Kaksisuuntainen mielialahäiriö – opas sairastuneille ja heidän omaisilleen

Minna Sadeniemi, Kirsi Jänkälä, Heli Malm, Marko Sorvaniemi, Jan-Henry Stenberg, Kirsi Suominen
3., uudistettu painos 2018, 329 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516560833
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 39,00 €
Hinta 27,30 €
Kaksisuuntainen mielialahäiriö – opas sairastuneille ja heidän omaisilleen kertoo kaksisuuntaisen mielialahäiriön eri muodoista ja siitä, miten mielialaoireiden kanssa voi oppia elämään.

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on vakava pitkäaikaissairaus, joka koskettaa sairastuneen koko lähipiiriä. Vaikka mieliala ja jaksaminen vaihtelevat tavanomaista voimakkaammin, voi oikeanlaisella lääkityksellä ja elämäntavoilla elää hyvää elämää sairaudesta huolimatta. Myös sairastunut itse ja hänen läheisensä voivat tehdä paljon sairauden saamiseksi hallintaan.

Tähän Kaksisuuntainen mielialahäiriö – opas sairastuneille ja heidän omaisilleen -teoksen uudistettuun, ajantasaiseen painokseen on lisätty luvut ahdistuksesta, ADHD:sta ja tunnesäätelyvaikeuksista. Niiden esiintyminen yhtä aikaa kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa on tavallista ja huomioiminen hoidossa siksi tärkeää.

Runsaasti kiitosta saanut Kaksisuuntainen mielialahäiriö – opas sairastuneille ja heidän omaisilleen on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Se on tarkoitettu perusteokseksi jokaiselle kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavalle ja hänen omaiselleen. Kirjaan on koottu kaikki oleellinen ja ajantasainen tieto, jota tämän sairauden kanssa elettäessä tarvitaan. Kirja soveltuu myös ammattilaisille, opiskelijoille ja muille kiinnostuneille, jotka haluavat perehtyä kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön ja siihen, miten sitä hoidetaan.

Tekijät

Minna Sadeniemi on psykiatrian erikoislääkäri ja perheterapeutti. Hän työskentelee Helsingin kaupungin Etelän psykiatria- ja päihdekeskuksessa kaksisuuntaisen mielialahäiriön työryhmässä.

Kirsi Jänkälä on yksityissektorilla toimiva psykiatrian erikoislääkäri ja kognitiivinen psykoterapeutti. Hän on erityisen perehtynyt kaksisuuntaisen mielialahäiriön kognitiiviseen psykoterapiaan ja kirjoittanut siitä alan oppikirjaan sekä toimii kouluttajana aiheesta.

Heli Malm on lääketieteen tohtori ja naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

Marko Sorvaniemi on psykiatrian dosentti.

Jan-Henry Stenberg on filosofian tohtori, psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti.

Kirsi Suominen on psykiatrian dosentti ja psykoterapeutti (ET).

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.