Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito

Tero Ala-Kokko, Seppo Alahuhta, Harri Hyppölä, Johanna Kaartinen, Kai Kiviluoma, Tuuli Savolainen (toim.)
2020
EAN/tuotenumero
9789516562141
51,00 €
Teoksessa käsitellään akuutisti sairastuneen potilaan hoidon järjestämistä, peruselintoimintojen fysiologiaa, häiriöiden patofysiologiaa sekä hätätilapotilaan arvioinnin ja alkuhoidon keskeisiä periaatteita. Häiriöt ja niiden hoito kuvataan elinryhmittäin. Keskeisimpien aikakriittisten hoitopolkujen optimointia tarkastellaan erikseen.

Muita aiheita ovat lasten, vanhusten, palliatiivisten potilaiden ja päihdepotilaiden päivystyksellisen hoidon erityispiirteet, akuutisti sairastuneen lääke-, neste- ja ravitsemushoito sekä potilaan ja hänen läheistensä kohtaaminen.

Hoidon kulkua havainnollistetaan tapausesimerkeillä. Tiivistelmät keskeisistä toimintaperiaatteista tukevat tietojen soveltamista käytännön työssä.

Teos on erityisen hyödyllinen paitsi päivystyksessä työskenteleville myös kaikille muille peruselintoimintojen häiriöiden hoitoa toteuttaville lääkäreille, sairaanhoitajille ja ensihoitajille.


Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.


Tekijät

Päätoimittaja

Tero Ala-Kokko LT, prof.

Toimittajat

Seppo Alahuhta LT, prof. emer.
Harri Hyppölä LT, dos.
Johanna Kaartinen LT
Tuuli Savolainen LL

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.