Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

EKG-tulkinnan työkirja

EKG-tulkinnan työkirja

Markku Mäkijärvi, Hannu Parikka, Pekka Raatikainen, Juhani Heikkilä (toim.)

1.-11. painos 2016, 112 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516562479
Saatavuus:
Varastossa
44,00 €

EKG-tulkinnan työkirjan avulla on helppo omaksua tai kerrata EKG:n tulkinnan perusteet. Kirjan tehtävät tarjoavat haasteita ja oivalluksen mahdollisuuksia EKG:n omatoimiseen opiskeluun. Vastausartikkeleista löytyvät EKG-tulkinnan keskeiset asiat tiiviisti ja käytännönläheisesti esitettyinä, ja niissä käsitellään myös muita diagnostiikan ja hoidon kannalta keskeisiä asioita. Kirjan alussa kerrataan EKG:n kytkennät, heilahdukset ja aikaintervallien mittaaminen. Sen jälkeen käsitellään EKG:n tarkastaminen, lukemisen ja tulkinnan periaatteet sekä EKG-viivaimen ja harpin käyttö. Kolmannessa luvussa on EKG:n systemaattisen tulkinnan harjoitus. Vastauksissa EKG:n tulkinta ja EKG-viivaimen käyttö esitetään yksityiskohtaisesti ja havainnollisesti.

Kirjan viimeisessä luvussa on 15 potilastapaustehtävää. Mukana ovat rintakipu, yleisimmät rytmihäiriöt sekä muita tavallisia sydänsairauksia, joiden diagnostiikassa EKG-tulkinnalla on tärkeä merkitys.

EKG-tulkinnan työkirja soveltuu EKG:tä työssään käyttäville lääkäreille ja muille ammattilaisille sekä lääketieteen ja terveydenhuoltoalan opiskelijoille.


EKG-tulkinnan työkirja ilmestyy sähköisessä muodossa EKG-tietokannoissa Terveysportissa (www.terveysportti.fi). Työkirjan oheismateriaaliksi suositellaan EKG-tietokantoja sekä EKG-oppikirjaa (J. Heikkilä & M. Mäkijärvi, toim., Duodecim).