Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Endokrinologia

Endokrinologia

Matti Välimäki, Timo Sane, Leo Dunkel (toim.)

2., uudistettu painos 2009, 928 sivua, sidottu

EAN/tuotenumero:
9789516562905
Saatavuus:
Varastossa
118,00 €

Endokrinologia tarjoaa perustiedot endokriinisesta järjestelmästä, hormonien vaikutustavoista ja endokriinisista ja metabolisista sairauksista. Kirjan 2., uudistettu painos ilmestyy noin yhdeksän vuotta kirjan ensimmäisen painoksen ilmestymisen jälkeen täysin uudistuneena ja huomattavasti ensimmäistä painosta laajempana.Näyttöön perustuva tieto on ollut tekstien perusta aina silloin, kun sellaista on ollut saatavilla. Käypä hoito -suosituksia on käytettävissämme osteoporoosista, diabeteksesta ja dyslipidemioista, mutta ei esimerkiksi kilpirauhassairauksista. Näytön puuttuessa kirjoittajat ovat antaneet jopa kolmikymmenvuotisen kliinisen kokemuksensa lukijan käyttöön.Endokrinologia-kirja soveltuu lääketieteen opiskelijoille, sisätauteihin erikoistuville, yleissisätautilääkäreille, sisätautiendokrinologeille ja endokriinisia sairauksia hoitaville gynekologeille ja lastenlääkäreille sekä endokrinologiaan suuntautuneille sairaanhoitajille.Tekijät

Matti Välimäki
(s. 1949)
Professori Matti Välimäki on sisätautiopin dosentti Helsingin yliopistossa ja toimii HYKS:n Endokrinologian klinikan ylilääkärinä.

Timo Sane
(s. 1950)
Timo Sane on sisätautiopin dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on osastonylilääkäri HYKS:n endokrinologian klinikassa.

Leo Dunkel
(s. 1956)
Leo Dunkel on Kuopion yliopiston lastentautien professori ja Kuopion yliopistollisen sairaalan Lastenklinikan ylilääkäri. Kliiniseltä koulutukseltaan hän on lastentautien ja lastenendokrinologian erikoislääkäri.