Psykiatrin palasia

Matti O. Huttunen
1. painos 2014, 304 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516563544
Saatavuus
Varastossa
15,00 €

Psykiatrin palasissa professori, psykiatri ja psykoterapeutti Matti O. Huttunen  kirjoittaa yksilön ainutkertaisuuden ensisijaisesta merkityksestä hoitavalle lääkärille. Teoksen 60 pienoisesseessä hän tarkastelee modernin psykiatrian klassikkoteosten välityksellä omaa kasvuaan kansainvälisesti tunnetuksi biologisen psykiatrian tutkijaksi ja psykoterapeuttiseksi psykiatriksi.

Elämänläheisten tekstien teemat liikkuvat rakastumisen seksokrinologiasta ulkopuolisuuden sietämättömään kokemukseen, persoonan rakenteellisesta muutoksesta rakkauden koirakouluun, häpeän vallasta vieraantumiseen ja elämän virtaan, anteeksiantoon ja terapeuttiin tunnekielen kääntäjänä. Teos kokoaa palapelin tavoin yhteen tekijänsä maailmankatsomuksen: psykiatrin on elettävä potilaansa rinnalla kunnioittaen hänen itsemääräämisoikeuttaan.

Professori Matti O. Huttuselle myönnettiin vuoden 2013 tiedonjulkistamisen valtionpalkinto hänen merkittävästä elämäntyöstään mielenterveystyön ja psykiatrian alalla.

Kun kysyttiin, sanoin että ajattelen Matti Huttusta erittäin tietorikkaana tutkijana ja menetelmiltään monipuolisena ja ennakkoluulottomana terapeuttina. Hänen vastaanottonsa kynnys on matala. Hän on mahdollisimman kaukana niistä tietäjistä, joita voi ”puhutella vain aidan takaa, hevosen selässä ja halko kädessä”. Uteliaisuus herää jokaista hänen uutta kirjaansa kohtaan. – Psykoanalyytikko Pentti Ikonen.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.