Epilepsia

Reetta Kälviäinen, Mirja Järviseutu-Hulkkonen, Tapani Keränen, Heikki Rantala (toim.)
1.-2. painos 2016, 224 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516563735
Saatavuus
Varastossa
52,00 €
Epilepsia on sairaus, jossa aivoilla on pitkäaikainen taipumus synnyttää epileptisiä kohtauksia. Lähes 1% väestöstä sairastaa epilepsiaa ja lähes 10% väestöstä saa elämänsä aikana epileptisen kohtauksen.

Epilepsia-kirja kertoo kattavasti epilepsiasta neurologisena sairautena, jonka hoitotuloksia voidaan parantaa hoidonohjauksella. Epilepsia vaatii sairastuneelta ja perheeltä pitkäaikaista sitoutumista hoitoon.

Tässä kirjassa kuvataan, kuinka epilepsia ja sen taustalla oleva aivosairaus voivat vaikuttaa sairastuneen toimintakykyyn ja kuinka näitä vaikutuksia voidaan lievittää hoidonohjauksen, asianmukaisen lääkehoidon ja kuntoutuksen avulla. Kirja pyrkii avaamaan epilepsian monimuotoisuutta; osa epilepsiaa sairastavista pystyy hoidon avulla käymään koulua ja tekemään normaalisti työtään, osalla hyvän hoidon avulla pyritään mahdollisimman hyvään toimintakykyyn, vaikka nykyhoito ei valitettavasti pystykään vielä tuomaan kohtauksettomuutta. Kirjan artikkelit on laadittu hyvän hoidon tueksi epilepsiaa sairastavalle, hänen läheisilleen ja hoitotyön ammattilaisille.
Tekijät

Reetta Kälviäinen
Professori, LT, neurologian erikoislääkäri
Itä-Suomen yliopiston kliinisen epileptologian professori ja Kuopion yliopistollisen sairaalan Epilepsiakeskuksen johtaja

Mirja Järviseutu-Hulkkonen
Epilepsiasairaanhoitaja HYKS:n neurologian poliklinikalla.

Tapani Keränen
Ylilääkäri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Neurologian dosentti, Kuopion yliopisto. Kliinisen farmakologian ja lääkehoidon dosentti, Tampereen yliopisto.

Heikki Rantala
Lastenneurologian professori Oulun yliopistossa ja Lastenneurologian ylilääkäri Oulun yliopistollisessa sairaalassa. 

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.