Epilepsia

Reetta Kälviäinen, Mirja Järviseutu-Hulkkonen, Tapani Keränen, Heikki Rantala (toim.)
1.-2. painos 2016, 224 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516563735
Saatavuus
Varastossa
52,00 €
Epilepsia on sairaus, jossa aivoilla on pitkäaikainen taipumus synnyttää epileptisiä kohtauksia. Lähes 1% väestöstä sairastaa epilepsiaa ja lähes 10% väestöstä saa elämänsä aikana epileptisen kohtauksen.

Epilepsia-kirja kertoo kattavasti epilepsiasta neurologisena sairautena, jonka hoitotuloksia voidaan parantaa hoidonohjauksella. Epilepsia vaatii sairastuneelta ja perheeltä pitkäaikaista sitoutumista hoitoon. Tässä kirjassa kuvataan, kuinka epilepsia ja sen taustalla oleva aivosairaus voivat vaikuttaa sairastuneen toimintakykyyn ja kuinka näitä vaikutuksia voidaan lievittää hoidonohjauksen, asianmukaisen lääkehoidon ja kuntoutuksen avulla. Kirja pyrkii avaamaan epilepsian monimuotoisuutta; osa epilepsiaa sairastavista pystyy hoidon avulla käymään koulua ja tekemään normaalisti työtään, osalla hyvän hoidon avulla pyritään mahdollisimman hyvään toimintakykyyn, vaikka nykyhoito ei valitettavasti pystykään vielä tuomaan kohtauksettomuutta. Kirjan artikkelit on laadittu hyvän hoidon tueksi epilepsiaa sairastavalle, hänen läheisilleen ja hoitotyön ammattilaisille.

Epilepsia-kirja kuuluu Duodecimin Hyvä hoito -sarjaan. Sarjan kirjoissa kuvataan käytännönläheisesti sairauksien hoitoa ja hyvän elämän toteutumista sairaudesta huolimatta. 

Hyvä hoito -sarjan kirjat on tarkoitettu potilaille, heidän läheisilleen, hoidon ammattilaisille, opettajille ja opiskelijoille. Epilepsia-kirjan lisäksi sarjassa ilmestyvät mm. Alkoholiriippuvuus, Diabetes, Huume- ja lääkeriippuvuudet, Keliakia, Lihavuus, Muistisairaan kuntouttava hoito ja Sydänsairaudet.


Tekijät

Reetta Kälviäinen

Professori, LT, neurologian erikoislääkäri
Itä-Suomen yliopiston kliinisen epileptologian professori ja Kuopion yliopistollisen sairaalan Epilepsiakeskuksen johtaja


Mirja Järviseutu-Hulkkonen

Epilepsiasairaanhoitaja HYKS:n neurologian poliklinikalla.


Tapani Keränen

Ylilääkäri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Neurologian dosentti, Kuopion yliopisto. Kliinisen farmakologian ja lääkehoidon dosentti, Tampereen yliopisto.


Heikki Rantala

Lastenneurologian professori Oulun yliopistossa ja Lastenneurologian ylilääkäri Oulun yliopistollisessa sairaalassa. 

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.