Lihavuus

Kirsi Pietiläinen, Pertti Mustajoki, Patrik Borg (toim.)
1. painos 2015, 344 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516563742
Saatavuus
Varastossa
49,00 €
Lihavuus-kirja on käytännönläheinen, tutkittuun tietoon perustuva suomalaisten asiantuntijoiden laatima teos. Kirja on laajin suomenkielinen kokonaisuus ylipainosta, laihduttamisesta ja painonhallinnasta.
Kantavana teemana ovat yksilölliset, painonhallintaa tukevat pysyvät elintapamuutokset, onnistuminen, voimavarat sekä myönteinen ja kannustava ote lihavuuden hoitoon terveydenhuollossa.

Kirjassa kerrotaan syömistottumuksista ja ruokavalinnoista, unesta, liikkumisesta, motivaatiosta ja voimavaroista, omatoimisesta laihduttamisesta, yksilö- ja ryhmähoidosta sekä erittäin niukkaenergiaisesta dieetistä, lääke- ja leikkaushoidosta. Lisäksi kuvataan lihavuuden arviointia, energiansaantia ja -kulutusta, lihavuuden vaikutusta aineenvaihduntaan, lihavuuteen liittyviä sairauksia sekä syömisongelmia ja -häiriöitä.

Erikseen tarkastellaan lasten ja nuorten lihavuutta sekä ikääntyneiden lihavuuden hoitoa. Useista aiheista kerrotaan myös tapausesimerkein.

Lihavuus kuuluu Duodecimin Hyvä hoito -sarjaan. Sarjan kirjoissa kuvataan käytännönläheisesti sairauksien ehkäisyä, hoitoa ja hyvän elämän toteutumista sairaudesta huolimatta. Sarjan kirjat luovat yhteistä tietopohjaa ja tukevat hoitoyhteistyötä. Hyvä hoito -sarjan kirjat on tarkoitettu potilaille, heidän läheisilleen, hoidon ammattilaisille, opettajille ja opiskelijoille.

Tekijät

Kirsi Pietiläinen
LT, sisätautien erikoislääkäri, apulaisprofessori, ylilääkäri, ETM (ravitsemustiede)

Pertti Mustajoki
LTK, sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri, professori

Patrik Borg
ETM (ravitsemustiede), ravitsemusasiantuntija

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.