Ei tuotteita0,00 €

Ravitsemustiede

Ravitsemustiede

Antti Aro, Marja Mutanen, Matti Uusitupa (toim.)

4.-7. painos 2017, 614 sivua, sidottu

9789516563766

Saatavuus:Varastossa

Suositushinta: 105,00 €

Hinta: 73,50 €

Lyhyesti

Tieto ravitsemuksen ja terveyden välisistä yhteyksistä on lisääntynyt ja samalla on korostunut elintapojen merkitys ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. 

Ravitsemustiede-kirjan 4. painos erottuu rakenteeltaan aikaisemmista painoksista. Kirja jakaantuu nyt kolmeen pääosaan: ravintofysiologiaan (I), sairauksien ehkäisyyn (II) ja sairauksien ravitsemushoitoon (III). Lisäksi mukana on lyhyt osa ravitsemuksen erityiskysymyksistä (IV).

Kirjan eri osissa käsitellään ravitsemustieteen perusteet kolmesta eri näkökulmasta. Ravitsemusfysiologia kertoo, miten ruoansulatus toimii ja miten ravintoaineiden imeytyminen, kuljetus ja eritys tapahtuvat elimistössä. Toisessa osassa kerrotaan, miten ravitsemuksen avulla voidaan ehkäistä kansansairauksia, kuten diabetesta ja sydän- ja verisuonisairauksia. Kolmas osa sisältää kliinisen ravitsemuksen eri osa-alueet, kuten tehostetun ravitsemushoidon.  

Ravitsemustiede on hyödyllinen kirja lääketieteen ja ravitsemustieteen opiskelijoille, lääkäreille, ravitsemusasiantuntijoille ja terveydenhuoltohenkilöstölle.

Tekijät

Antti Aro
(s. 1938)
Tutkimusprofessori Kansanterveyslaitoksen
Ravitsemusosastolla vuosina 1991–2003. Apulaislääkäri, erikoislääkäri ja osastonylilääkäri HYKS:n ja KYS:n sisätautien klinikoilla 1965–1983. LL 1963, LKT 1973,
ETT h.c. 2002. Sisätautien erikoislääkäri 1970, endokrinologian erikoislääkäri 1979. Sisätautiopin dosentti 1970, kliinisen ravitsemustieteen dosentti 1979. Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen puheenjohtaja 1998–2001.
Julkaisuja ravitsemustieteestä, kansanterveydestä, metabolisista sairauksista ja endokrinologiasta. Professorin arvonimi 1990. Pohjolan ja Suomi-yhtiön lääketieteen palkinto 2005.

Marja Mutanen
(s. 1952)
Ravitsemusfysiologian professori Helsingin yliopistossa vuodesta 2003, yliopistonlehtori vuodesta 2001 ja yliassistentti vuodesta 1992. Suomen Akatemian vanhempi tutkija 1990–1993. ETT 1987. Ravitsemustieteen
dosentti 1988. Kansainvälistä tutkijakoulutusta Yhdysvalloissa, Hollannissa ja Ruotsissa. Julkaisuja
ravintofysiologian, biokemian, kokeellisen ravitsemustieteen ja globaalien ravitsemuskysymysten alalta. Toiminut
IUNS:n (International union of nutritional sciences) hallituksessa. Vuoden opettaja Helsingin yliopistossa
vuonna 1995 (Eino Kaila -palkinto).

Matti Uusitupa
(s. 1946)
Ravitsemusgenomiikan ja ravitsemusgenetiikan professori Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 2010. Kliinisen ravitsemustieteen professori Kuopion yliopistossa 1989–97, Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Pohjois-Savon
sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri 1998–2001. Kliinisen ravitsemuksen ja aineenvaihduntasairauksien osa-aikainen professori, Kuopion yliopisto 1998–2001. Kuopion yliopiston
rehtori 2001–2009. LL 1972, LKT 1983. Sisätautien erikoislääkäri 1980. Sisätautiopin dosentti 1984. Suomen
ravitsemustieteen yhdistyksen puheenjohtaja 1992–1995, useita kansainvälisiä ja kotimaisia luottamustoimia kliinisen
ravitsemustieteen ja diabetestutkimuksen aloilta. Julkaisuja tyypin 2 diabeteksesta ja lihavuudesta, kardiologiasta
ja kliinisestä ravitsemustieteestä mukaan lukien funktionaaliset elintarvikkeet. Nykyinen tutkimusalue: elämäntapatekijöiden ja perintötekijöiden yhteisvaikutukset tyypin 2 diabeteksen ja metabolisen oireyhtymän synnyssä.
Medix-palkinto 2002, Juho Vainion Säätiön tunnustuspalkinto elämäntyöstä suomalaisen terveyden edistämisestä 2009, Petroskoin valtionyliopiston kunniatohtori 2010. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen neuvoston jäsen ja Elintarviketurvallisuusviraston Eviran tieteellisen neuvottelukunnan puheenjohtaja 2010–.
73.50 In stock