Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Potilasturvallisuuden perusteet

Potilasturvallisuuden perusteet

Leena-Maija Aaltonen, Per Rosenberg (toim.)

1. painos 2013, 394 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516564145
Saatavuus:
Varastossa

Suositushinta: 59,00 €

Hinta: 35,40 €

Potilas voi mennä sairaalaan tai terveyskeskukseen turvallisin mielin luottaen siihen, että häntä hoidetaan hyvin. Mistä kaikista asioista potilasturvallisuus koostuu?


Potilasturvallisuuden perusteet -kirja sisältää arvokasta tietoa, opettavaisia tapausselostuksia, ajankohtaisia tilastoja ja analyysejä sekä arvioita lähivuosien kehitysnäkymistä ja -ennusteista. Kirjassa korostetaan syyllistämättömyyden periaatetta vaaratilanteiden raportoinnissa sekä moniammatillisen koulutuksen ja yhteisharjoitteluiden tarvetta potilasturvallisuuden takaamiseksi. Kirjan kirjoittajat edustavat maamme huippuasiantuntemusta asioissa, jotka koskevat potilashoidon laatua ja turvallisuutta. Teos on tärkeä kaikille, jotka haluavat tuntea ja oppia oleelliset potilasturvallisuuteen liittyvät keskeiset kliiniset ja lainsäädännölliset seikat.


Kirja soveltuu oppikirjaksi lääketieteen opiskelijoille heidän varttuessaan lääkäreiksi ja erityisesti erikoistuvien lääkäreiden lähijohtajakoulutukseen. Kirja soveltuu kaikille terveydenhuollon aloille ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi sekä oppaaksi sairaanhoidon hallintotehtävissä toimiville ja päättäjille.


Tekijät

Leena-Maija Aaltonen
Dosentti, osastonylilääkäri HYKS:n korvaklinikassa.
Toiminut aiemmin HYKS:ssä laatupäällikkönä sekä Valvirassa 2008–2009 ylilääkärinä terveydenhuollon kanteluiden ja valvonta-asioiden parissa. HUS:ssa
potilasturvallisuuteen ja laadunhallintaan liittyviä tehtäviä. HUS:n Operatiivisen tulosyksikön eettisen toimikunnan puheenjohtaja.

Per Rosenberg
Anestesiologian professori Helsingin yliopistossa 1997–2012. Luottamustehtäviä Suomen, Pohjoismaiden, Euroopan ja Maailman anestesiologian lääkäriyhdistyksissä. Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen ja Suomen Anestesiologiyhdistyksen kunniajäsen.
Toimittajana muun muassa Anestesiologia ja tehohoito -kirjassa.