Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Tanssii bakteerien kanssa - Pidä bakteereistasi huolta!

Tanssii bakteerien kanssa - Pidä bakteereistasi huolta!

Pentti Huovinen

1-2. painos 2014, 256 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516564541
Saatavuus:
Ei varastossa.
10,00 €

Ihminen on kävelevä bakteerien elatusalusta. Limakalvolla, suolistossa ja iholla asuu 1,5 kg painava todellinen biogeneraattori. Uusien geeninlukutekniikoiden avulla ihmisen bakteeristo on avautunut niin hyvässä kuin pahassa. Suoliston tuhannella eri bakteerilajilla näyttää jokaisella olevan oma tehtävänsä. Yksi estää munuaiskivien muodostumista, toinen vaimentaa immuniteettia ja kolmas tuottaa terveyttä edistäviä yhdisteitä. Ja mitä tekevät ne 80 % suoliston bakteerilajeista, jotka ovat meille vielä tuntemattomia? Jo nyt tiedetään, että bakteeristo vaikuttaa allergiaan, lihavuuteen, metaboliseen oireyhtymään, sekä tyypin 1 että 2 diabetekseen, keliakiaan, Crohnin tautiin, haavaiseen koliittiin, autismiin, unettomuuteen, MS-tautiin ja suolistosyöpään. Uskomattominta on, että bakteerittomat uroskärpäset eivät kiinnosta naaraita. Pidä siis bakteereistasi huolta!Tekijät

Pentti Huovinen
Pentti Huovinen on tietokirjailija ja kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri. Hän toimii Turun yliopistossa bakteeriopin professorina sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella osa-aikaisena tutkimusprofessorina.  
Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja mm. tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saaneen Heippa – täällä bakteeri! -kirjan ja toiminut Lääkäriseura Duodecimin asiantuntijoiden kanssa kirjoitetun Suomalaisen lääkärikirjan päätoimittajana. Kesällä 2012 Pentti Huoviselle myönnettiin Suomen tietokirjailijoiden arvostetuin tunnus, Antero Warelius -palkinto.