Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Syöpälääkkeet

Syöpälääkkeet

Erkki Elonen, Hanna Tolonen

1. painos 2015, 735 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516564664
Saatavuus:
Varastossa
84,00 €
Syöpälääkkeet-opas auttaa toteuttamaan syövän lääkehoitoa oikein ja turvallisesti. Yleisissä ohjeissa käsitellään syöpälääkkeiden luokittelua, työ- ja potilasturvallisuutta, lääkkeiden käsittelyä ja käyttökuntoon saattamista sekä annosten määrittämistä ja antotapoja. Lisäksi tarkastellaan lääkkeiden vaikutusmekanismeja, haitta- ja yhteisvaikutuksia, hoidon toteutusta munuaisten ja maksan vajaatoiminnassa, lääkeresistenssiä ja tukihoitoja.

Hormonaalisia valmisteita lukuunottamatta oppaassa ovat mukana kaikki Suomessa käytössä olevat syöpälääkkeet, yhteensä 120 syöpälääkettä ja kuusi suojalääkettä. Lääkekohtaiset ohjeet sisältävät kunkin lääkkeen käytössä tarvittavan oleellisen tiedon. Rajaukset ja painotukset perustuvat tekijöiden pitkäaikaiseen työkokemukseen.

Syöpälääkkeet on tarkoitettu erityisesti lääkäreille ja sairaanhoitajille, sairaala-apteekeissa työskenteleville proviisoreille ja farmaseuteille sekä muille syövän lääkehoitoja toteuttaville ja ohjaaville ammattilaisille. Työturvallisuusohjeet ovat tärkeitä kaikille syöpäpotilaita hoitaville.

Oppaan verkkoversio on käytettävissä Duodecim lääketietokannassa (www.terveysportti.fi).

Tekijät

​Kirjoittajat
Erkki Elonen LKT, dos.
Hanna Tolonen proviisori, M.Sc. (Pharm)