Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Rahapeliriippuvuus

Rahapeliriippuvuus

Hannu Alho, Pekka Heinälä, Kalervo Kiianmaa, Tuuli Lahti, Antti Murto (toim.)

1. painos 2015, 224 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516564855
Saatavuus:
Varastossa
32,00 €
Suomalaiset ovat innokkaita rahapelaajia. Suurin osa suomalaisista pelaa ainakin satunnaisesti rahapelejä. Rahapelaaminen on ongelma noin kolmelle prosentille suomalaisista, kolmasosalla heistä on rahapeliriippuvuus. Rahapeliriippuvuus luokitellaan riippuvuushäiriöihin kuuluvaksi sairaudeksi.

Rahapeliriippuvuus on ensimmäinen suomenkielinen rahapeliongelmiin laaja-alaisesti paneutuva teos. Kirjassa käsitellään rahapeliongelman syntymekanismeja, altistavia tekijöitä, tunnistamista sekä tuki- ja hoitomuotoja. Lisäksi kuvataan rahapelaamiseen liittyviä käsitteitä, rahapelaamisen sääntelyä, rahapelihaittojen ehkäisyä sekä nuorten, ikääntyvien ja maahanmuuttajien rahapeliongelmiin liittyviä erityiskysymyksiä.

Rahapeliongelmien varhainen tunnistaminen ja hoito on tärkeää muun muassa sen aiheuttamien haittojen vähentämiseksi. Ajanmukaiset, monipuoliset ja laaja-alaiset tiedot rahapeliongelmasta luovat hyvän perustan vaikuttavalle ehkäisylle ja hoidolle.

Rahapeliriippuvuus on tarkoitettu kaikille, joilla on rahapeliriippuvuus tai lievempiä rahapeliongelmia sekä pelaajien läheisille. Kirja soveltuu myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskenteleville sekä näiden alojen opettajille ja opiskelijoille. Kirja keskittyy rahapelaamiseen, mutta sen tiedoista on hyötyä myös muiden peliongelmien hoidossa. Kirjan voi ostaa myös e-kirjana Elisa Kirja -palvelusta.

Tekijät

Hannu Alho
LT, päihdelääketieteen professori, alkoholisairauksien ylilääkäri, Helsingin yliopisto ja HUS; tutkimusprofessori, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Pekka Heinälä
LL, psykiatrian erikoislääkäri, yksityislääkäri

Kalervo Kiianmaa
FT, tutkimusprofessori, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos; neurobiologian dosentti, Helsingin yliopisto

Tuuli Lahti
FT, erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos; neurofysiologian dosentti, Turun yliopisto

Antti Murto
VTM, erikoissuunnittelija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos