Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Vapaaksi viiltelystä

Vapaaksi viiltelystä

Katja Myllyviita

1-3. painos 2017, 120 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516564879
Saatavuus:
Varastossa

Suositushinta: 26,00 €

Hinta: 18,20 €

Viiltely ja itsensä vahingoittaminen on tapa purkaa ahdistusta. Viiltäminen on vain harvoin itsemurhayritys. Itseään viiltävä toimii helpottaakseen omaa oloaan. Viiltäminen on keino selviytyä sietämättömältä tuntuvasta tunnetilasta, jotta henkilö voi viiltelyn jälkeen taas toimia normaalisti ja jatkaa elämäänsä. Viiltelijät ovat eri-ikäisiä ja erilaissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Viiltely herättää ahdistavia tunteita myös lähiympäristössä ja ammattiauttajissa.

Vapaaksi viiltelystä -kirjan tarkoitus on auttaa ymmärtämään, mistä viiltelyssä on kyse, mitä tarkoitusta se palvelee ja miksi siitä on joskus vaikea päästä eroon. Viiltelyä lähestytään tässä kirjassa useilla tavoilla teorian ja esimerkkien kautta. Pääpaino on kuitenkin harjoituksissa, joiden avulla viiltelijä voi päästä eroon riippuvuudestaan ja laajentaa viiltelyn kapeuttamaa elämäänsä.

Kirja auttaa myös lähiomaista suhtautumaan kärsivällisemmin niin viiltelijään kuin itseensäkin. Kirjassa on myös osio psykoterapeuteille ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään viiltelijöitä. Kirja auttaa hoitavia tahoja tunnistamaan hoitosuhteen tyypilliset karikot. Kirja sisältää myös harjoituksia, joiden avulla päästään näiden hoidollisten ongelmien yli.

Kirjan voi ostaa myös e-kirjana Elisa Kirja -palvelusta.

Tekijät

Katja Myllyviita
(s. 1971)
Psykologi ja ylemmän erityistason kognitiivinen psykoterapeutti. Toiminut Hyvinkään sairaanhoitoalueella nuorisopsykiatriassa kliinisenä psykologina vuodesta 2006 lähtien. Aiemmin työskennellyt päihdeongelmaisten nuorten parissa, perheneuvolassa sekä nuorten ammatinvalintapsykologina.
Tällä hetkellä työskentelee sekä nuorisopsykiatrian poliklinikalla että yksityisenä psykoterapeuttina. Aiempi kirja Peace! -Selviytymisopas nuorten vanhemmille ilmestynyt 2012.