Lapsi uusissa oloissa - Tietoa sijaishuollosta ja adoptiosta

Jari Sinkkonen, Kaisa Tervonen-Arnkil (toim.)
1. painos 2015, 278 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516564992
Saatavuus
Varastossa
34,00 €
"Voinko olla sinun lapsesi, pidäthän minusta huolta?

Monet lapset varttuvat muiden kuin biologisten vanhempiensa hoidossa. Adoptioperheessä, perhehoidossa tai lastenkodissa lapset solmivat uusia ja merkittäviä tunnesuhteita ihmisiin, joita he eivät ole tunteneet aikaisemmin ja jotka ovat vain harvoin heidän biologisia sukulaisiaan. Näistä lapsista ja nuorista huolehtivilla aikuisilla on myös omat tarinansa ja kokemuksensa. Heidän olisi luotava mahdollisuudet auttaa lasta solmimaan entistä turvallisempia kiintymyssuhteita. 

Lapsi uusissa oloissa -kirjassa suomalaiset asiantuntijat valottavat lasten ja nuorten adoptioprosessiin ja sijoituksiin liittyviä käytännön kysymyksiä. Suomeen ulkomailta adoptoitujen lasten somaattisesta ja psyykkisestä terveydentilasta on saatu tietoa FinAdo-tutkimuksesta, jonka löydöksiä esitellään kirjan useissa artikkeleissa. Kirjassa luodaan katsaus myös huostaanotetun lapsen tarpeisiin ja esitellään Sopiva sijaiskoti lapselle -hankkeen tuloksia. 

Kirjassa esitellään myös hoidollisia interventioita. Kansainvälisesti arvostetut asiantuntijat, Mary Dozier ja Philip Fisher, ovat kehittäneet tahoillaan menetelmiä, joiden tavoitteena on edistää sijoitettujen lasten psyykkistä hyvinvointia. Lisäksi esitellään videoavusteisen menetelmän suomalainen sovellus, jota voidaan käyttää mm. sijais- ja adoptioperheiden tukena.

Kirja antaa mahdollisuuden päivittää omaa ajattelua ja auttaa kehittämään hyviä käytäntöjä lasten ja perheiden kanssa. Kirja tarjoaa myös näkemyksiä, joita ammattilaisten sosiaali- ja terveydenhuollossa on tärkeää pohtia.

Tekijät

Jari Sinkkonen on lääketieteen tohtori, Turun yliopiston lastenpsykiatrian dosentti ja lasten- ja nuorisopsykoterapeutti. Hän työskentelee terapeuttina, työnohjaajana ja kouluttajana. Hän on kirjoittanut useita kirjoja lapsen kasvusta ja kehityksestä. Tutkimustyön painopistealueita ovat olleet kuurouden vaikutukset kehitykseen, sijoitetun lapsen ja nuoren haasteet sekä adoptiot.

Kaisa Tervonen-Arnkil on psykologi, psykoterapeutti (ET) ja työnohjaaja. Kaisa työskentelee kehittämispäällikkönä Pelastakaa Lapset ry:n keskustoimistossa ja on työssään keskittynyt lastensuojeluun, adoptiotyön sekä asiantuntija- ja terapiapalvelujen kehittämiseen. Hän on myös Adoptiolautakunnan lupajaoston jäsen vuodesta 2012 alkaen. Terapiatyötä ja työnohjausta hän tekee yksityisenä ammatinharjoittajana.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.