Välinehuolto

Tuula Karhumäki, Kaisa Hirvonen, Eija Ylitupa (toim.)
2., uudistettu painos 2017, 414 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516565012
Saatavuus
Varastossa
74,00 €
Välinehuolto-kirja monipuolisine sisältöineen on ollut suosittu perusteos. Se on saanut kiitosta etenkin monipuolisesta sisällöstään ja siitä, että asiat käsitellään laajasti.

Uudistetussa Välinehuolto-kirjassa kuvataan kattavasti välinehuoltoprosessin vaiheet: puhdistus, desinfektio, tarkastaminen, pakkaaminen ja sterilointi sekä prosessiin vaikuttavat tekijät. Kirjassa on syventävää lisätietoa laboratoriovälineiden, hengityksen huoltolaitteiden, apuvälineiden sekä erikoisinstrumenttien huollosta. Kirjassa käsitellään myös välinehuollon osaamisen johtamista, perehdytystä, tuotannonohjausta, hinnoittelua, hankintoja, välinehuollon laadun kehittämisen menetelmiä, työturvallisuutta ja poikkeusoloihin varautumista.

Kirjan uusissa luvuissa annetaan perustietoa anatomiasta, fysiologiasta ja biokemiasta sekä lääketieteellisistä ja kirurgisista toimenpiteistä ja toimintaympäristöistä. Tämä lisäksi on lisätty artikkelit hoitologistiikan toimintamallin, Lean-menetelmän ja välinehuollon omavalvonnan yleisistä periaatteista. Kirjan kirjoitettaessa on huomioitu laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista (1.7.2010, 629/2010), valmistajien antamat ohjeet välineiden huollosta sekä EU-standardien muutokset.

Kirja on tarkoitettu oppikirjaksi välinehuollon perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoa suorittaville.  Lisäksi se on käsikirja lääketieteen ja terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisille ja opiskelijoille sekä lääkealan ja palvelutuotannon yrityksille. Käsikirja sopii myös sairaalan materiaali- ja laitetoimittajille, sairaalasuunnittelijoille ja tekniselle huollolle.Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.