Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Kliininen neuropsykologia

Kliininen neuropsykologia

Mervi Jehkonen, Tiia Saunamäki, Liisa Paavola, Juhani Vilkki (toim.)

1.–2. painos 2018, 475 sivua, sidottu

EAN/tuotenumero:
9789516565029
Saatavuus:
Varastossa
89,00 €
Kliininen neuropsykologia on tieteenala, jonka tutkimuskohteena on aivojen toimintahäiriöiden vaikutus tiedonkäsittelytoimintoihin, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Neuropsykologiselle asiantuntemukselle on laaja-alaista tarvetta muun muassa osana muistisairauksien diagnostiikkaa väestön ikääntyessä sekä traumaattisten aivovammojen seuraamusten tunnistamisessa ja kuntoutuksessa. Tietoyhteiskunnan asettamat haasteet yhä lisääntyvän informaatiotulvan käsittelyssä edellyttävät taitoa ymmärtää ihmisen tiedonkäsittelytoimintojen mahdollisuuksia ja rajoituksia.

Kliininen neuropsykologia -teoksessa tutkitaan aivojen toimintahäiriöiden vaikutuksia kognitiiviseen toimintakykyyn ja käyttäytymiseen. Kirja keskittyy aikuisiän neuropsykologisiin häiriöihin ja oirekuviin, jotka liittyvät pääasiassa neurologisiin ja psykiatrisiin sairauksiin. Siinä kuvataan keskeiset neuropsykologiset häiriöt, eri sairauksien oirekuvat sekä neuropsykologisen kuntoutuksen periaatteet eri häiriöissä. Lisäksi käsitellään neuropsykologista työ- ja ajokyvyn arviointia sekä oikeustoimikelpoisuuden arvioinnissa huomioitavia asioita. Teos täydentää Duodecimin aiemmin neurologiasta, muistisairauksista ja neuropsykiatriasta julkaisemien suomenkielisten oppikirjojen kokonaisuutta.

Kliininen neuropsykologia on tarkoitettu tieto- ja käsikirjaksi psykologeille, neuropsykologeille, psykoterapeuteille, lääkäreille, hoitohenkilöstölle sekä puhe-, toiminta- ja fysioterapeuteille. Lisäksi kirjaa voidaan käyttää eri alojen perus- ja erikoistumisopinnoissa sekä soveltuvin osin myös sairastuneiden ja heidän läheistensä ohjauksessa ja neuvonnassa.

Tekijät

Mervi Jehkonen

Neuropsykologian ja kliinisen neuropsykologian dosentti, Tampereen yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto
Neuropsykologian erikoispsykologi, yliopistonlehtori, Tampereen yliopisto

Tiia Saunamäki

Psykologian tohtori, Tampereen yliopisto
Neuropsykologian erikoispsykologi, Tampereen yliopistollinen sairaala ja Suomen Terveystalo Oy

Liisa Paavola

Filosofian tohtori, Oulun yliopisto
Neuropsykologian erikoispsykologi, Neural Oy

Juhani Vilkki

Kliinisen neuropsykologian emeritusprofessori, Helsingin yliopisto