Alkoholiriippuvuus

Mauri Aalto, Hannu Alho, Kalervo Kiianmaa, Lolan Lindroos (toim.)
3., uudistettu painos 2015, 272 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565043
Saatavuus
Varastossa
48,00 €

Alkoholi on työikäisten suomalaisten tärkein kuolinsyy ja merkittävä työkyvyttömyyden aiheuttaja. Alkoholin ongelmakäytön tunnistaminen ja hoito on tärkeää, koska hoito on kiistatta tehokasta. Alkoholin käytön lopettaminen kannattaa, vaikka haittoja olisi jo ehtinyt kehittyä, sillä osa vaurioista korjaantuu lopettamisen jälkeenkin.

Alkoholiriippuvuus-kirja käsittelee tutkittuun tietoon perustuen alkoholiriippuvuuden tunnistamista, hoitomuotoja ja -järjestelmää sekä kuntoutumista. Uudistetussa painoksessa tiedot on ajantasaistettu kauttaaltaan. Aikaisempaa laajemmin käsitellään muun muassa vieroitushoitoa sekä lääkehoitoa.

Alkoholiriippuvuus-kirjassa korostetaan, että alkoholiriippuvuuteen tulee suhtautua kuten muihinkin hoitoa vaativiin sairauksiin ja että alkoholiriippuvuutta sairastavalla on oikeus hoitoon ja käytössä on tehokkaita hoitomahdollisuuksia.

Kirjassa käsitellään myös alkoholin vaikutusta elimistöön ja alkoholin aiheuttamia sairauksia, perimän ja ympäristön vaikutusta riippuvuuden kehittymiseen, raskausajan alkoholin käyttöä, nuorten ja ikääntyneiden alkoholinkäyttöä, tapaturmariskiä ja hätätilanteita, lääkkeiden ja alkoholin yhteisvaikutuksia sekä lääkkeiden ja alkoholin sekakäyttöä.

Alkoholiriippuvuus kuuluu Duodecimin Hyvä hoito -sarjaan. Sarjan kirjoissa esitetään käytännönläheisesti tiedot kustakin sairaudesta ja sen hoidosta sekä mm. työelämän ja sairauden yhteensovittamisesta sekä sosiaaliturvasta. Sarjan kirjat on tarkoitettu potilaille, heidän läheisilleen, hoidon ammattilaisille, opettajille ja opiskelijoille.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.