Akuuttihoito-opas

Markku Mäkijärvi, Veli-Pekka Harjola, Hannu Päivä, Juha Valli, Eija Vaula (toim.)
20.–21., jatkopainos 2020, 768 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565128
Saatavuus
Varastossa
82,00 €
Akuuttihoito-oppaan käytännönläheiset, suomalaisten asiantuntijoiden laatimat ja uusimpien hoitosuositusten mukaiset ohjeet palvelevat kaikkia päivystystyötä tekeviä. Yli 40 vuoden ajan käytössä ollut opas toimii monissa hoitoyksiköissä päivystystyön perusohjeistuksena.

Opas auttaa määrittämään toimenpiteiden ja tutkimusten kiireellisyyttä ja ohjaa hyvien hoitokäytäntöjen mukaiseen toimintaan päivystystilanteessa.

Akuuttihoito-oppaan 20. painoksessa kaikkien artikkelien tiedot on tarkistettu ja päivitetty. Täysin uudistettuja tai merkittävästi päivittyneitä artikkeleja on lähes kaikissa luvuissa. Merkittävimmin ovat uudistuneet myrkytysten hoitoa ja lääkehoitoa käsittelevät osuudet.

Rakenteeseen ja sisältöön on tehty käytettävyyttä parantavia muutoksia. Artikkeleita on muun muassa ryhmitelty uuteen järjestykseen mukaillen potilashoidon kliinistä prosessia.

Akuuttihoito-opas ilmestyy sähköisessä muodossa Terveysportissa Akuuttihoidon tietokannoissa (www.terveysportti.fi). Akuuttihoito­-opas on myynnissä myös ilman verkkoyhteyttä toimivana sovelluksena mobiililaitteisiin Google Play - ja App Store -kaupoissa. Sovellus sisältää myös Myrkytysten hoito - ja Akuuttihoidon lääkkeet -oppaat.

Tekijät

Päätoimittaja
Markku Mäkijärvi, LT, dos., johtajaylilääkäri, HUS

Toimittajat
Veli-Pekka Harjola, LT, dos., ylilääkäri, HYKS Päivystys ja valvonta
Hannu Päivä, LT, dos., Ensiapu Acutan ylilääkäri, TAYS
Juha Valli, LL, päivystyksen ja ensihoidon ylilääkäri, Hyvinkään sairaala, HUS
Eija Vaula, LL, ensihoidon ja päivystyksen toimialuejohtaja, SATSHP

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.