Lastentaudit

Jukka Rajantie, Markku Heikinheimo, Marjo Renko (toim.)
6., uudistettu painos 2016, 574 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516565142
Saatavuus
Varastossa
115,00 €
Lastentaudit-kirjan kuudennessa, uudistetussa painoksessa kirjan rakenne on kokonaan uudistettu. Oireita ja löydöksiä -osiosta on luovuttu ja osion lukujen sisältämä tieto on sulautettu päälukuihin. Kirjan tekstit on jaoteltu kolmeen kokonaisuuteen: Terve lapsi -osio käsittelee lasten terveyttä ja normaalia kasvua, Sairas lapsi -osio keskittyy lasten sairastavuuteen, vastaanottotilanteisiin ja hoitoon liittyvään yleiseen tietoon ja Sairaudet ja erotusdiagnostiikka -osio käsittää luvut varsinaisista lastentaudeista.

Kirjan kaikki tekstit on päivitetty vastaamaan tämän hetken tietämystä. Monet luvut, kuten Infektiosairaudet-luku, on kirjoitettu kokonaan uudestaan. Tekstien käytännönläheisyyttä on aikaisempiin painoksiin nähden lisätty. Kokonaan uutena lukuna on kirjoitus liikunnan merkityksestä lasten terveydelle. 

Lastentaudit on tarkoitettu lääketieteen opiskelijoille, yleislääkäreille ja pediatriaan erikoistumista aloitteleville. Kirjasta löytävät hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa myös kaikki lapsia hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset ja lasten vanhemmat.

Tekijät

Jukka Rajantie
Lastentautien ja lastenhematologian erikoislääkäri. Professori (h.c.), lasten­hematologian dosentti, Helsingin yliopisto, Lastenklinikka.

Markku Heikinheimo
Lastentautien ja lastenhematologian erikoislääkäri. Lastentautiopin professori, Helsingin yliopisto ja HYKS, Lastenklinikka.

Marjo Renko
Lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri. Kliininen opettaja, lastentautiopin dosentti, Oulun yliopisto, PEDEGO-tutkimusyksikkö ja OYS, Lasten ja nuorten klinikka.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.