Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus

Antero Heloma, Kalervo Kiianmaa, Tellervo Korhonen, Klas Winell (toim.)
1. painos 2017, 229 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565166
Saatavuus
Varastossa
52,00 €
Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus -kirjassa käsitellään monipuolisesti ja käytännönläheisesti tupakka- ja nikotiiniriippuvuuden tunnistamista, tupakoinnin lopettamiseen motivoitumista sekä riippuvuuden hoitoa. Aktiivinen hoito on tärkeää, koska tupakka on alkoholin ohella merkittävin kansanterveyttä heikentävä ja kuolleisuutta lisäävä päihde ja riippuvuutta aiheuttava aine. 

Hoitoon liittyen kuvataan motivoivan keskustelun käyttöä hoidon eri vaiheissa, yksilö- ja ryhmähoitoja, vieroituslääkehoitoa, nikotiinikorvaushoitoa sekä eri hoitomuotojen käyttöperiaatteita. Erikseen tarkastellaan tupakoinnin lopettamista raskauden, psykiatrisen sairauden ja leikkaukseen valmistautumisen yhteydessä. 

Kirjassa käsitellään myös tupakoinnin ehkäisyä ja nuorten tupakointia, nikotiinin farmakologiaa, riippuvuuden neurobiologiaa ja periytymistä, tupakan aiheuttamia sairauksia sekä tupakoinnin ja lääkkeiden yhteisvaikutuksia. Savullisen tupakan rinnalla tarkastellaan sähkösavukkeita ja nuuskaa.  

Tapausesimerkit havainnollistavat hyviä toimintatapoja. Lisäksi kirjassa on hyödyllisiä työkaluja tupakkariippuvuuden ja hoitomotivaation kartoittamisen sekä hoidon toteuttamisen tueksi. 

Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus kuuluu Duodecimin Hyvä hoito -sarjaan. Sarjan kirjoissa esitetään käytännönläheisesti tiedot kustakin sairaudesta ja sen hoidosta. Kirjat on tarkoitettu hoidon ammattilaisille, opettajille ja opiskelijoille sekä potilaille ja heidän läheisilleen. Sarjassa ovat ilmestyneen muun muassa Alkoholiriippuvuus, Diabetes, Lihavuus ja Muistisairaan kuntouttava hoito.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.