Psykoterapeuttinen hoitosuhde

Marko Lindberg, Olavi Louheranta, Kati Mustonen, Olli Salo, Jaakko Stenius
1. painos 2015, 220 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565180
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 54,00 €
Hinta 37,80 €
Psykoterapeuttinen hoitosuhde on tervetullut käytännönläheinen, kattava kuvaus psykodynaamisen hoitosuhteen perusteista. Kirja johdattaa lukijaa psykodynaamisen orientaation mukaiseen työskentelyyn ja on avuksi sen sisäistämiseksi johdonmukaisena mutta joustavana työtapana. Se tarjoaa terapeuttista työtä tekeville omaa työtapaa keskeisesti jäsentävän työskentelymallin. 

Kirja saattaa omaksuttavaan muotoon hoitotyötään aloittelevan ja pidemmällekin ehtineen kliinikon tarvitsemat ydinasiat. Yleisen, psykodynaamiseen hoitotyöhön orientoimisen lisäksi kirjassa käsitellään erityiskysymyksiä, jotka liittyvät haastavimpiin avo- ja laitoshoidon kysymyksiin – vaikeasti oireileviin nuoruusikäisiin, oikeuspsykiatriseen hoitosuhteeseen, persoonallisuushäiriöihin, traumoihin ja psykoottistasoisiin häiriöihin. Johdonmukaisesti lähestymistavan kanssa kirja ei anna yksinkertaisia neuvoja tai pakettiratkaisuja, vaan valottaa seikkoja, joihin on syytä kiinnittää huomiota ja jotka voivat olla hyödyllisiä tai aiheuttaa ongelmia hoitosuhteen toimivuudelle. 

Psykoterapeuttinen hoitosuhde on suunnattu sellaisille hoitoalan, psykologian ja lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, jotka aikovat tehdä työuraansa psykiatrian alueella. Kohtalaisen helppotajuisena ja kompaktina kirja soveltuu hyvin myös ensimmäiseksi psykodynaamisesti suuntautuneen hoitosuhdekoulutuksen oppimateriaaliksi sekä itsenäiseen opiskeluun jo psykiatrian alalla työskentelevälle.

”Kirjoittajien pitkä kokemus kliinikkoina ja kliinisinä opettajina välittyy kykynä tiivistää psykoanalyyttisen ja -dynaamisen lähestymistavan keskeisiä käsitteitä ja toiminnan perusteita selkeään muotoon.”
Psykoanalyytikko Olavi Lindfors

Tekijät

Marko Lindberg

LL, psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti (YET). Erikoislääkäri ja psykodynaamisten hoitosuhdekoulutusten järjestämisestä vastaava Niuvanniemen sairaalassa. Kliinisen oikeuspsykiatrin työn ohella vaikeahoitoisten potilaiden psykoterapiaa ja hoitosuhteiden työnohjausta. Psykoterapiavastaanotto yksityis­sektorilla. ”Omituinen mies: rakastaa myyttejä ja vertauk­sia, mutta kieltää muita niitä käyttämästä.” 

Olavi Louheranta 

FT, TM, psykoterapeutti ja työn­ohjaaja. Työskentelee Niuvanniemen sairaalassa työnohjaajana.  Työhön kuuluu ohjaustyön lisäksi sairaalan työnohjausten koordinointi, hoitojärjestelmän tutkimus- ja kehittämistyötä sekä opetus- ja koulutustehtäviä. Pitää yksityisvastaanottoa ja on kiinnostunut toisinajattelusta, erilaisuudesta sekä pakkokeinojen vähentämisestä psykiatrisessa hoidossa.

Kati Mustonen

Sairaanhoitaja, psykoterapeutti (VET). Työskentelee pääasiassa Niuvanniemen sairaalassa erityisen vaikeahoitoisten alaikäisten tutkimus- ja hoito-osastolla (NEVA), myös työnohjaajana ja hoitosuhdekouluttajana. Nuorille ja aikuisille suunnattu psykoterapiavastaanotto yksityisenä ammatinharjoittajana. ”Järjettömimmätkin asiat ymmärtää, kun ottaa tunteet huomioon.”

Olli Salo

PsM, psykologi, psykoterapeutti (YET) Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenpsykiatrian klinikalla lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. Perehtynyt lisäksi oikeuspsykologisiin ja nuoriso­psykiatrisiin kysymyksiin ja toiminut työnohjaajajana Niuvanniemen sairaalassa erityisen vaikeahoitoisten alaikäisten tutkimus- ja hoito-osastolla (NEVA). Psykoterapiavastaanotto yksityisenä ammatinharjoittajana. 

Jaakko Stenius

PsM, psykologi, psykoterapeutti (YET). Työskentelee Kuopion psykiat­rian keskuksessa (KYS) kliinisenä psykologina, työnohjaajana, kouluttajana sekä psykoosien tutkimuksen, hoidon ja kuntoutuksen kehittämisen vastuuhenkilönä. Perehtynyt dialogiseen sekvenssianalyysiin (DSA) hoidon suunnittelun välineenä sekä psykologisiin tutkimuksiin terapeuttisena interventiona (Therapeutic Assessment). Yksityinen ammatinharjoittaja.  Vapaa-ajallaan pohtii Rorschachin menetelmään liittyviä perustavanlaatuisia kysymyksiä.  

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.