Kukoistava parisuhde – Rakkaussuhteen psykologia

Jouni Luukkala
1. painos 2015, 250 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565210
Saatavuus
Varastossa
32,00 €
Kukoistava parisuhde – Rakkaussuhteen psykologia on kirja parisuhteessa oleville, sellaisessa joskus olleille ja sellaista suunnitteleville.
  • Unelma kukoistavasta parisuhteesta kohtaa todellisuuden – onko sellainen mahdollinen ja millä ehdoilla?
  • Mitä voimme ammentaa taiteen keinoin käsitellyistä parisuhteista?
  • Kuinka käsitys parisuhteen psykologiasta voi auttaa ymmärtämään omaa parisuhdetta?
  • Miten henkilökohtaiset ominaisuudet vaikuttavat parisuhteen syntyyn, sen laatuun ja kestoon?

Kukoistava parisuhde edellyttää aktiivista ja uudistavaa elämää. Se edellyttää mielikuvitusta, huumoria ja tahtoa selviytyä ongelmista. Parisuhteen keskiössä ovat sen rakennusaineet ja lainalaisuudet sekä vuorovaikutus- ja viestintätaidot. Tunnetaidokkaalla, ajattelukykyisellä ja sopivan tahdonvoiman omaavalla on hyvä lähtökohta tavoitella elämäänsä hyvää parisuhdetta.

Kirja herättelee pohtimaan ja purkamaan parisuhteesta esitettyjä väitteitä ja myyttejä. Se käy dialogia lähteidensä kanssa ja ammentaa esimerkkejään niin kirjallisuudesta, musiikista kuin elokuvistakin.

Kirjassa piirtyy parisuhteen koko kaari suhteen lähtökohdista, parin valinnasta ja toimivan suhteen rakentamisesta sen kukoistukseen ja kylmenemiseen. Oma lukunsa on myös suhteen päättymisestä. Tavoitteena on välttää käskyjä ja ohjeita ja sen sijaan valottaa monipuolisesti parisuhteen eri vivahteita.

Kussakin luvussa esitetään lukijalle pohdittavaksi parisuhteeseen liittyviä kysymyksiä. Näiden avulla kukin voi itsenäisesti tai yhdessä avata parisuhteensa kiemuroita. Luvuittaisten yhteenvetojen avulla keskeiset seikat on helppo hahmottaa.


Tekijät

Jouni Luukkala
Tekijä on koulutukseltaan psykologi ja hypnoterapeutti. Hän on ollut erilaisissa psykologin työtehtävissä vuodesta 1989 alkaen. Hän työskentelee nykyisin työterveyshuollossa. Työskentelyote on ratkaisukeskeinen. Tekijältä on aikaisemmin ilmestynyt kirjoja seuraavista aihepiireistä: itsehoito ja -valmennus, sosiaalinen kuntoutus ja työssä jaksaminen.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.