Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Usko, toivo ja huijaus - Rohkaisusta johdattelun kautta psykoterroriin

Usko, toivo ja huijaus - Rohkaisusta johdattelun kautta psykoterroriin

Hannu Lauerma

2., uudistettu painos 2015, 270 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516565302
Saatavuus:
Varastossa

Suositushinta: 34,00 €

Hinta: 23,80 €

Ketä tahansa voidaan huijata, pettää ja johdatella. Ihminen on manipuloitavissa, sillä luontainen taipumuksemme toiveajatteluun saa meidät kuvittelemaan, että olemme jostain syystä saaneet erityisen aseman suhteessa muuhun maailmaan.

Usko, toivo ja huijaus -kirjansa uudistetussa toisessa painoksessa ylilääkäri, psykoterapeutti ja dosentti Hannu Lauerma muistuttaa historian ja nykyajan todellisten ja hätkähdyttävien esimerkkien avulla järjen käyttämisen tärkeydestä. Ihmisten herkkäuskoisuutta ja toiveajattelua hyväksi käyttävää huuhaata ja huijaamista esiintyy niin vaihtoehtolääkinnän piirissä kuin uskonnollisissa lahkoissa ja kulteissakin. Suggestioilmiöiden, kriminaalipsykiatrian, väkivaltarikollisuuden, psykopatian ja manipulaation asiantuntijana Lauerma kehottaa itse kutakin lakkaamasta uskomaan liikoja omasta kyvystään tavoittaa vaivatta asioiden ydin. Manipulaatiolta suojautumiseksi riittää, että käyttää järkeä ja luottaa siihen.

Perusteellinen, asiantunteva sekä värikäs teos käy läpi niin uskomushoidot, sensaatiouutiset, väkivaltaiset kultit kuin noitatohtoritkin. Sen avulla mielikuvituksesta, ihanteista ja haltioitumisesta saa enemmän kuin antautumalla johdateltavaksi ja manipuloitavaksi. Usko, toivo ja huijaus tarjoaa materiaalia myös niille, jotka ovat huolestuneita omasta tai omaisensa liittymisestä ongelmallisesti valtaa käyttäviin yhteisöihin. 

Kirjan voi ostaa myös e-kirjana Elisa Kirja -palvelusta.

Tekijät

Hannu Lauerma on psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri vuodesta 1996, psykiatrian dosentti vuodesta 1998 ja sivutoiminen yksityislääkäri vuodesta 1989. Koulutukseltaan hän on lääketieteen tohtori, psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti. Hänellä on unilääketieteen erityispätevyys. Hän on toiminut määräaikaisena psykiatrian professorina Turun yliopistossa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorina ja kolumnistina mm. Suomen Lääkärilehdessä, Mielenterveyslehdessä ja Turun Sanomissa. Lauerma on julkaissut useita tieteellisiä julkaisuja ja oppikirja-artikkeleita unesta ja unihäiriöistä, hypnoosista, psykiatrisesta epidemiologiasta, farmakologiasta, aivojen puolieroista, dissosiaatiohäiriöistä, väkivallasta ja psykodynamiikasta. Hänelle on myönnetty useita palkintoja, mm. Claës Cedercreutz -palkinto hypnoosia koskevasta tieteellisestä julkaisutyöstä vuonna 2004, Lääketieteen toimittajat ry:n Hyvän Tiedon Omena vuonna 2006 ja Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin tiedottajapalkinto 2012.