Tehohoito-opas

Sari Karlsson, Tero Ala-Kokko, Ville Pettilä, Minna Tallgren, Mika Valtonen (toim.)
5., uudistettu painos 2017, 479 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565388
Saatavuus
Varastossa
69,00 €
Tehohoito-oppaan viidennessä, uudistetussa painoksessa kaikkien artikkelien tiedot on tarkastettu ja päivitetty. Täysin uudistuneita ovat akuuttia munuaisvauriota ja palovammoja käsittelevät osuudet. Merkittäviä päivityksiä on tullut verenkiertovajausta, sepsistä, hypo- ja hypernatremiaa sekä vuoto- ja hyytymishäiriöitä käsitteleviin artikkeleihin.

Tehohoidon hoitokäytäntöjä käsittelevään johdantolukuun on lisätty yhteenveto potilaskierron aikana arvioitavista asioista. Kuva-aineisto on täydentynyt muun muassa sepsiksen hoitoalgoritmilla ja maksakirroosipotilaan tehohoitoa kuvaavalla kaaviolla.

Tehohoito-opas on laadittu työkaluksi kriittisesti sairaiden potilaiden hoitoon. Oppaassa kuvataan yleisesti hyväksytyt laadukkaan tehohoidon hoitokäytännöt. Ohjeet noudattavat näyttöön perustuvaa tietoa.

Tehohoito-opas on suunnattu erityisesti teho-osastolla päivystäville lääkäreille. Opas soveltuu myös muille tehohoidossa työskenteleville. Kirja on hyödyllinen myös päivystyspisteiden, leikkaussalien, valvontayksiköiden ja vuodeosastojen lääkäreille.

Tehohoito-oppaan rinnalla käytettäviä Kustannus Oy Duodecimin julkaisemia teoksia ovat Akuuttihoidon lääkkeet, Akuuttihoidon laitteet sekä Teho- ja valvontahoitotyön opas.

Tekijät

Päätoimittaja

Sari Karlsson LT, dos

Toimittajat

Tero Ala-Kokko LT, prof.

Ville Pettilä LT, prof.

Minna Tallgren LT, dos.

Mika Valtonen LT, dos.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.