Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Tehohoito-opas

Tehohoito-opas

Sari Karlsson, Tero Ala-Kokko, Ville Pettilä, Minna Tallgren, Mika Valtonen (toim.)

5., uudistettu painos 2017, 479 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516565388
Saatavuus:
Varastossa
69,00 €
Tehohoito-oppaan viidennessä, uudistetussa painoksessa kaikkien artikkelien tiedot on tarkastettu ja päivitetty. Täysin uudistuneita ovat akuuttia munuaisvauriota ja palovammoja käsittelevät osuudet. Merkittäviä päivityksiä on tullut verenkiertovajausta, sepsistä, hypo- ja hypernatremiaa sekä vuoto- ja hyytymishäiriöitä käsitteleviin artikkeleihin. 

Tehohoidon hoitokäytäntöjä käsittelevään johdantolukuun on lisätty yhteenveto potilaskierron aikana arvioitavista asioista. Kuva-aineisto on täydentynyt muun muassa sepsiksen hoitoalgoritmilla ja maksakirroosipotilaan tehohoitoa kuvaavalla kaaviolla. 

Tehohoito-opas on laadittu työkaluksi kriittisesti sairaiden potilaiden hoitoon. Oppaassa kuvataan yleisesti hyväksytyt laadukkaan tehohoidon hoitokäytännöt. Ohjeet noudattavat näyttöön perustuvaa tietoa.

Tehohoito-opas on suunnattu erityisesti teho-osastolla päivystäville lääkäreille. Opas soveltuu myös muille tehohoidossa työskenteleville. Kirja on hyödyllinen myös päivystyspisteiden, leikkaussalien, valvontayksiköiden ja vuodeosastojen lääkäreille. 

Tehohoito-oppaan rinnalla käytettäviä Kustannus Oy Duodecimin julkaisemia teoksia ovat Akuuttihoidon lääkkeet, Akuuttihoidon laitteet sekä Teho- ja valvontahoitotyön opas. Kaikki mainitut oppaat ilmestyvät Terveysportissa Akuuttihoidon tietokannoissa (www.terveysportti.fi). 

Tekijät

Päätoimittaja

Sari Karlsson LT, dos

Toimittajat 
Tero Ala-Kokko LT, prof.

Ville Pettilä LT, prof.

Minna Tallgren LT, dos.

Mika Valtonen LT, dos.