Anestesiologian ja tehohoidon perusteet

Leila Niemi-Murola, Kirsimarja Metsävainio, Teijo Saari, Annukka Vahtera, Merja Vakkala (toim.)
3., uudistettu painos 2016, 189 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565425
Saatavuus
Varastossa
59,00 €
Anestesiologian ja tehohoidon perusteet sisältää tärkeimmät anestesiaan, tehohoitoon, ensihoitoon ja kivun hoitoon liittyvät perusperiaatteet ja niiden fysiologisen taustan.

Kolmanteen painokseen tiedot on tarkistettu ja erityisesti peruselintoimintojen häiriöiden tunnistamista ja hoitoa, parenteraalista nestehoitoa ja kivun hoitoa koskevat osuudet käsitellään aiempaa käytännönläheisemmin. Vastaavasti tehohoidon osuutta on supistettu.

Kirjassa perehdytään yleisanestesia- ja puudutusmenetelmiin ja valvontasuosituksiin sekä käydään läpi leikkaussalianestesiologian perusteet sisältäen leikkausta edeltävän arvioinnin sekä sen jälkeisen seurannan.

Kirjassa käsitellään kriittisesti sairastuneen tunnistamista ja hoitoa sekä esitellään voimassa olevat elvytysohjeet. Oleellisena osana kirjassa ovat nestehoidon ja peruselintoimintojen valvonnan periaatteet sekä niiden toteutus käytännössä. Tehohoidon osuus kattaa tehohoidon tarpeen tunnistamisen, aiheet ja vasta-aiheet sekä toisaalta tehohoidon rajaamisen.

Teoksessa tarkastellaan akuutin ja kroonisen kivun hoitoa sekä käsitellään potilaan ja omaisten kohtaamiseen liittyviä erityiskysymyksiä. 

Havainnolliset taulukot ja kuvat tukevat asioiden omaksumista ja mieleen palauttamista.

Teos on erityisesti tarkoitettu oppikirjaksi lääketieteen opiskelijoille, mutta se soveltuu hyvin lähdeteokseksi sairaanhoitajaopintoihinkin. Teoksesta on hyötyä myös leikkaussali- tai valvontahoitotyötä tekeville ammattilaisille.

Tekijät

Toimittajat

Leila Niemi-Murola
Kliininen opettaja Helsingin yliopistossa. Hän toimii anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkärinä HYKS:ssa. LL 1989, LT 1994, anestesiologian erikoislääkäri 1996, anestesiologian ja tehohoitolääketieteen dosentti 2007. 

Kirsimarja Metsävainio
Kouluttajalääkäri Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Hän on toiminut kliinisenä opettajana Itä-Suomen yliopistossa 2009–2015. Hän toimii anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkärinä KYS:ssa. LL 1991, anestesiologian erikoislääkäri 1998. 

Teijo Saari
Kliininen opettaja Turun yliopistossa. Hän toimii anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkärinä TYKS:ssa. LL 2000, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri 2006, LT 2007, anestesiologian ja tehohoidon dosentti 2013.

Annukka Vahtera
Anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri TAYS:n teho-osastolla. Hän on aiemmin toiminut kliinisenä opettajana Tampereen yliopistossa. LL 2006, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri 2012, EDIC 2016.

Merja Vakkala
Kliininen opettaja Oulun yliopistossa. Hän toimii anestesiologian erikoislääkärinä OYS:ssa. LL 1998, LT 2000, anestesiologian erikoislääkäri 2007, kivunhoidon erityispätevyys 2010.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.