Mielen seksuaalisuus – Matka kiihottumisen alkulähteille

Osmo Kontula
2., uudistettu painos 2017, 207 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516566804
Saatavuus
Ei varastossa.
32,00 €
  • Mieli virittää seksuaalisen mielenkiinnon ja halun ja käynnistää seksuaalisen kiihottumisen.
  • Jokainen voi löytää oman kiihottumisensa ydinteeman ja tunnistaa, millaiset mielikuvat, tilanteet ja ihmiset herättävät itsessä voimakkaimmat seksuaaliset reaktiot.
  • Kunnollinen kiihottuminen takaa laadukkaammat, intensiivisemmät ja nautinnollisemmat seksuaaliset kokemukset oman kumppanin kanssa. 

Lapsuudessa ja nuoruudessa tyydyttämättä jääneet tarpeet heijastuvat pitkälti niin aikuisuuden parisuhteeseen kuin sen seksuaalielämään. Syvällisen itsetutkiskelun ja fantasioiden avulla voi kuitenkin päästä psyykkiseen sovintoon ja purkaa patoumia sekä eheytyä ja löytää samalla oman seksuaalisuutensa nautinnollisen ytimen.

Kolmekymmentä vuotta seksuaaliasioita tutkinut, niistä kirjoittanut ja esitelmöinyt tutkimusprofessori Osmo Kontula astuu tässä kirjassaan uudelle ja rohkealle tielle. Hän kuvaa mielessä piileviä halun ja kiihottumisen alkulähteitä, joita tuoreimmat tutkimukset mielen seksuaalisuudesta ja kiihottumisesta käsittelevät. Käytännön kokemukset psykoterapeuttisesta hoitotyöstä sekä monet esimerkit ja harjoitukset auttavat niin seksuaalisuudesta kiinnostunutta yksittäistä lukijaa kuin terveydenhuollon ammattilaistakin jännittävälle ja kiehtovalle tutkimusretkelle eroottisuuden ja kiihottumisen maailmaan.

Hetkeen keskittyminen kytkee yhteen kehon, mielen ja hengen ja antaa fyysistä nautintoa sen syvällisen yhteyden kautta, mikä meillä on itseemme ja toiseen. On mahdollista luoda kumppanin kanssa seksuaalinen ja emotionaalinen liitto, joka tyydyttää syvimpiä tarpeitamme ja tuottaa jopa eroottisia huippukokemuksia.


Tekijät

Osmo Kontula on VTT ja tutkimusprofessori ja työskentelee Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksella. Hän on tutkinut erilaisia seksuaaliasioita jo 30 vuoden ajan ja julkaissut aiheesta runsaasti kirjoja ja artikkeleita. Hän on esitelmöinyt aiheesta yli sadassa kansainvälisessä konferenssissa. Kontulan edelliset merkittävät seksologian alan suomenkieliset kirjat ovat Happy End: Seksuaalisesti vireät parisuhteet (yhdessä Maaret Kallion kanssa) (WSOY 2015), Yhdessä vai erikseen (Väestöliitto 2013) ja Halu & intohimo: Tietoa suomalaisesta seksistä (Otava 2008). Tässä viimeksi mainitussa kirjassa samoin kuin Väestöliiton nettisivuilla käsitellään monipuolisesti suomalaisten seksuaalielämässä ja -arvoissa tapahtuneita muutoksia viimeisten vuosikymmenten aikana. 

Osmo Kontula on Suomen Seksologisen Seuran perustajajäsen ja sen pitkäaikaisin puheenjohtaja. Hän on toiminut myös Sexpo-säätiön ja Nordic Association for Clinical Sexologyn (NACS) puheenjohtajana, Euroopan seksologiliiton pääsihteerinä ja Euroopan neuvoston konsulttina seksuaali- ja lisääntymisterveysasioissa. Kontula on Society for the Scientific Study of Sexualityn (SSSS) ensimmäinen eurooppalainen puheenjohtaja, World Association for Sexual Health hallituksen jäsen, International Academy of Sex Researchin (IASR) täysjäsen ja toimittaa kansainvälistä tiedelehteä Journal of Sex Research (JSR). Lisätietoja saatavilla: www.kontula.fi

Arvostelut

Arvio:
100%
1 arvostelu
Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.