Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Seksuaalilääketiede

Seksuaalilääketiede

Pirkko Brusila, Katja Kero, Juhana Piha, Marita Räsänen (toim.)

1. painos 2020, 761 sivua, sidottu

EAN/tuotenumero:
9789516566989
Saatavuus:
Varastossa

Suositushinta: 112,00 €

Hinta: 67,20 €

Kaikki terveydenhuollon ammattilaiset joutuvat tilanteisiin, joissa tarvitaan seksuaalilääketieteen osaamista. Seksuaalilääketiede on maamme ensimmäinen seksuaalilääketieteen oppi- ja käsikirja, jossa tarkastellaan fyysisiä ja psyykkisiä ilmiöitä ihmisen eri kehitys- ja elämänvaiheissa sekä erilaisten sairaustilojen, hoitotoimenpiteiden ja lääkitysten vaikutuksia seksuaalitoimintoihin unohtamatta erityisryhmien tarpeita.
Sairauksilla, niiden hoidoilla ja leikkauksilla on varsin usein haitallisia vaikutuksia seksuaalitoimintoihin. Ongelmien minimoimiseen jo ennakkoon tuleekin tietoisesti pyrkiä, sillä seksuaalisen hyvinvoinnin tiedetään edistävän niin psyykkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia ja elämänlaatua. 
Seksuaalilääketiede-teoksessa kunkin lääketieteen erikoisalan kontekstissa arvioidaan näyttöperusteisesti, miten sairaudet, erilaiset hoitomuodot, lääkitykset ja leikkaukset vaikuttavat seksuaalitoimintoihin ja potilaiden hyvinvointiin. Teos antaa laajan tietopohjan ja vastauksia potilaita askarruttaviin kysymyksiin paitsi terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja seksuaaliterapeuteille, myös psykologeille,  sosiaalityöntekijöille ja kaikille muille, jotka kohtaavat työssään ihmisen seksuaalisuutta tai ovat kiinnostuneita näyttöön perustuvasta tiedosta koskien ihmisen seksuaalitoimintoja ja niiden häiriöitä.

Tekijät

Pirkko Brusila LL
Katja Kero LT
Juhana Piha LT, dos., seksuaalilääketieteen asiantuntija (FECSM)
Marita Räsänen LT