Enemmän kuin sankareita - Lean-ajattelun mukainen terveydenhuollon johtamisjärjestelmä

Kim Barnas, Emily Addams (suomentanut Heikki Rajala)
1. painos 2017, 192 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516567016
Saatavuus
Varastossa
50,00 €
Terveydenhuoltoalan toiminta on jo pitemmän aikaa nojannut yksittäisiin sankareihin. Esimerkillisiin sairaanhoitajiin ja lääkäreihin, jotka sankaritekoihin venymällä selvittävät työpaikkojensa ongelmat. Tämän seurauksena ala on täynnä eri suuntaan soutavia ihmisiä, jotka riskeeraavat hoidon laadun ja turvallisuuden sekä aiheuttavat ylimääräisiä kuluja. Tämä kirja kertoo yrityksestä, jossa kehitettiin parempi tapa toimia. ThedaCare Inc. on Lean-ajattelun ja Toyotan tuotantojärjestelmän periaatteiden avulla parantanut terveydenhuoltopalvelujensa laatua ja luotettavuutta sekä vähentänyt niihin liittyvää hukkaa. 

Kim Barnas, ThedaCaren sairaaloiden pääjohtaja, kertoo, kuinka hän yhdessä tiiminsä kanssa kehitti uudenlaisen, luotettavan ja tehokkaan johtamisjärjestelmän. Jatkuvaan parantamiseen kannustavaa järjestelmää noudattavat yrityksen kaikki johtajat, aina alimmista esimiehistä pääjohtajaan asti.

Kirja kertoo vaihe vaiheelta, kuinka uusi johtamisjärjestelmä sai muotonsa. Esitellyiksi tulevat Lean-johtamisjärjestelmän kaikki kahdeksan osasta, mm. tieteelliseen menetelmään perustuva ongelmanratkaisu, päivittäin pidettävät tiimikokoukset sekä kaikkien tasojen esimiesten töiden vakiointi. Kirjan lopuksi tutustutaan neljään muuhun ThedaCaren johtamisjärjestelmän käyttöön ottaneeseen terveydenhuoltoalan yritykseen eri puolilta Pohjois-Amerikkaa. 

Tämä teos ei ole pelkkä herätyshuuto tai argumentti paremman terveydenhuoltojärjestelmän puolesta; sen kunkin lukijan nimenomaisiin tarpeisiin mukautettavissa olevat ohjeet ovat välttämättömiä, mikäli mielii selvitä terveydenhuoltoalaa kohtaavista suurista haasteista voittajana.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.