Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Lean ja terveydenhuolto

Lean ja terveydenhuolto

Aneesh Suneja, Carolyn Suneja (suomentanut Heikki Rajala)

1. painos 2017, 210 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516567023
Saatavuus:
Varastossa
50,00 €
Lean ja terveydenhuolto kertoo selkeästi ja ytimekkäästi, kuinka terveydenhuollon yksikössä voidaan ottaa Lean-periaatteet käyttöön kuuden toimiviksi havaitun toimenpiteen avulla. 


1. Luodaan virtaus lääkärin työhön
2. Maksimoidaan lääkärin arvoa tuottava työaika
3. Viestitään potilaiden hoidon etenemisestä visuaalisesti
4. Vakioidaan henkilökunnan työtehtävät 
5. Järjestetään uudelleen työtilat tarpeettoman liikkeen poistamiseksi
6. Muutetaan hoitomallia


Lean-muutoksen jälkeen lääkäri voisi ottaa vastaan saman määrän potilaita ja tarjota saman laadukkaan ja henkilökohtaisen hoidon, ja tämän lisäksi hänelle jäisi vielä 90 minuuttia ylimääräistä aikaa työpäivän päätteeksi. Muu hoitohenkilökunta voisi odottaa työpäiviensä oikeasti päättyvän sovittuun aikaan, potilaidensa olevan tyytyväisiä, eikä heille työpäivän jälkeen jäisi potilasjonoa. Henkilökunta voisi keskittyä rauhassa potilaiden hoitamiseen.


Kirjassa esitetyt Lean-periaatteet ja Lean-muutoksen vaiheet toimivat yhtä lailla ortopedian, neurologian kuin sydäntautien osastolla. Ne toimivat sekä pienissä hoitoyksiköissä että suurissa sairaaloissa. Lean-menetelmä tarjoaa työkalut, joilla voidaan ratkaista potilaita ja lääkäreitä hoitoprosessissa turhauttavat ongelmat.

Kirja on tarkoitettu kaikille Lean-kehittämisestä kiinnostuneille terveydenhuollon työntekijöille. Lean-kehittämistä oppii parhaiten tekemällä, mutta lukemalla oppii ymmärtämään sen filosofiaa. Muiden kokemuksia voi hyödyntää omassa kehittämistyössä. Tämä on syy, miksi Lean-kirjallisuutta kannattaa kääntää myös suomenkielelle ja sitä kannattaa lukea.