Ikääntyvän muistikirja

Markku T. Hyyppä
1-2. painos 2018, 160 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516567221
Saatavuus
Varastossa
32,00 €
Ikääntyvän muisti ei aina toimi. Luvut, nimet ja uudet asiat voivat unohtua helposti. Avaimet ovat usein kadoksissa. Ikääntyvän muistin parantamiseksi on olemassa erilaisia menetelmiä mm. ravitsemusta, liikuntaa ja meditaatiota. Kaupan on myös älylääkkeitä, joiden kerrotaan tehostavan aivojen toimintaa. Muistin buustaus eli pikainen edistäminen laitteiden ja tietokoneohjelmien avulla on luonut miljardien markkinat. Tieteellinen näyttö menetelmien vaikutuksista on unohdettu tai syrjäytetty muistin buustauksen huumassa. 

Markku T. Hyyppä kertoo Ikääntyvän muistikirjassa, mitä tieteellinen tutkimus sanoo ikääntyvän muistin buustauksesta ja hoksaamisen parantamisesta. Miten muisti toimii ja voiko unohtaminen auttaa muistamista? Kirjassa käsitellään muistin parantamiseen tarjotut älylääkkeet, ravinto ja laitteet sekä niihin liittyvä tämänhetkinen tutkimustieto. Kannattaako pelata muistin buustaukseen suunniteltuja pelejä? Kannattaako adoptoida uusi kieli? Kirjassa muistetaan myös liikunta, musiikki ja kulttuuri, joiden harrastamisen on väitetty parantavan muistia ja ehkäisevän muistin rapistumista. Kirja tarjoaa apua terveelle ikääntyvälle, jota huolettavat unohtelu ja muistin ajoittainen pätkiminen.

Tekijät

Markku T. Hyyppä on LKT, neurologian dosentti ja kirjailija, pitkän linjan aivo- ja terveystutkija. Hyyppä on julkaissut lukuisia tiede-, oppi- ja tietokirjoja, esseekokoelmia ja romaanin. Hän on suosittu esitelmöijä ja juhlapuhuja Suomessa ja Ruotsissa.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.