Sairaanhoitajan käsikirja

Marianne Mustajoki, Anja Alila, Elina Matilainen, Minna Pellikka, Mirja Rasimus (toim.)
9.-10. painos 2019, 775 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516567313
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 82,00 €
Hinta 57,40 €
Sairaanhoitajan käsikirjan yhdeksäs painos on kauttaaltaan päivitetty. Kirjan artikkelit on valittu aiheen kliinisen relevanssin ja ajankohtaisuuden perusteella. Sairaanhoitajan käsikirjan sähköinen versio, joka ilmestyy Sairaanhoitajan tietokannoissa Terveysportissa [www.terveysportti.fi], sisältää enemmän artikkeleita.

Sairaanhoitajan käsikirja on tarkoitettu sairaanhoitajille käytännön työn apuvälineeksi, mutta siitä on hyötyä myös muille hoitotyön ammattilaisille ja opiskelijoille. Säännöllisesti päivitetty tieto antaa ammatillista varmuutta, luo yhteistä tietoperustaa ja edistää potilaan saamaa hoitoa yhtenevien hoitolinjausten mukaisesti. 

Käsikirjan artikkelit perustuvat hyvään käytäntöön ja mahdollisuuksien mukaan alan tutkimuksiin. Vaikuttavien menetelmien hallinta parantaa sairaanhoitajan kommunikaatiota potilaan kanssa ja hoidon laatua. Tutkittuun tietoon perustuva totuttujen toimintatapojen arviointi tukee hoitotyön kehittämistä. 

Sairaanhoitajan ja lääkärin työnjako edellyttää sairaanhoitajalta vahvaa osaamista. On tärkeää, että sairaanhoitaja ja lääkäri toimivat potilaan parhaaksi nojaten samoihin lääketieteellisiin faktoihin.  Yhteneväisen lääketieteellisen tietoperustan varmistamiseksi Sairaanhoitajan käsikirjan käsittelytapa on useimmissa tapauksissa tautispesifinen. 


Tekijät

Päätoimittaja
Mustajoki Marianne  Sh, THM

Toimittajat
Alila Anja  Sh, Vtk
Matilainen Elina  Esh
Pellikka Minna  Sh
Rasimus Mirja Sh, TtT

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.