Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito

Tero Ala-Kokko, Seppo Alahuhta, Harri Hyppölä, Johanna Kaartinen, Tuuli Savolainen (toim.)
3., uudistettu painos 2021, 512 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516569133
Saatavuus
Varastossa
82,00 €
Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito käsittelee akuutisti sairastuneen potilaan tilan arviointia, tutkimuksia, hoitoa ja hoidon järjestämistä. Kirjassa kuvataan elintoimintojen fysiologiaa ja häiriöiden patofysiologiaa, joiden ymmärtäminen luo pohjan häiriötilojen tunnistamiselle ja hoitoperiaatteiden omaksumiselle.

Kirjan kolmanteen, uudistettuun painokseen on laadittu useita kokonaan uusia lukuja sekä tehty merkittäviä täydennyksiä ja päivityksiä. Uusia lukujen aiheita ovat hoidon järjestämisen periaatteet, akuutisti sairastuneen sekä hänen läheistensä kohtaaminen ja tuen järjestäminen sekä aikakriittiset hoitopolut. Muita uusia aiheita ovat päivystykselliset kuvantamistutkimukset sekä vanhusten, palliatiivisten potilaiden ja päihdepotilaiden päivystyksellisen hoidon erityispiirteet.

Potilaan hoitoa tarkastellaan elinryhmittäin. Erikseen käsitellään keskeisiä hoidon osa-alueita, kuten verisuoniyhteyksiä, nestehoitoa sekä lääke- ja ravitsemushoitoa. Tapausesimerkit havainnollistavat hoidon etenemistä ja toteutusta.

Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito on erityisen hyödyllinen päivystyksessä työskenteleville sekä kaikille muille peruselintoimintojen häiriöiden hoitoa toteuttaville lääkäreille, sairaanhoitajille ja ensihoitajille. Näiden alojen opiskelijoille teos soveltuu perusoppikirjaksi. 

Tekijät

Päätoimittaja

Tero Ala-Kokko LT, prof.

Toimittajat

Seppo Alahuhta LT, prof. emer.
Harri Hyppölä LT, dos.
Johanna Kaartinen LT
Tuuli Savolainen LL

Teoksesta muualla

"Kirjan toimittajat lupaavat aiempaa perusteellisempaa kuvausta akuutisti sairastuneen potilaan hoidosta ja alkuvaiheen hoitopoluista. Lupaus on lunastettu, sillä teos käsittelee kattavasti ja käytännönläheisesti kriittisesti sairaan potilaandiagnostiikkaa ja hoitoa."

"Yksi kirjan ehdottomasti parhaita uusia kappaleita on päivystysradiologia. Siinä opetetaan kliinikolle,kuinka käyttää ultraäänitutkimusta hätätilanteissa."

"Erityismaininnan arvoista on, että palliatiivisen potilaan hoitoa käsitellään erikseen omassa kappaleessaan. Ei-malignien sairauksien palliatiivinen hoito on myös kiitettävästi muistettu."

Laura Ylikauma, Finnanest 10-11, 1/2021


Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.