Kasvisruokaa viisaasti

Eeva Voutilainen, Soili Soisalo, Anna-Liisa Elorinne
1.-2. painos 2020, 167 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516569263
Saatavuus
Varastossa
32,00 €
Millaisia terveysvaikutuksia on kasvisruokavaliolla? Millaista tutkittua tietoa kasvisruuasta on tarjolla? Tarvitsetko kasvisruokavalion noudattamiseen käytännön vinkkejä ja ruokaohjeita?

Ravitsemusasiantuntijoiden kirjoittama Kasvisruokaa viisaasti tarjoaa tutkittua tietoa kasvisruuasta. Kasvisruoka kiinnostaa sekä herkuttelijoita että terveystietoisia ihmisiä. Kasvisruoan terveyshyödyt ovat kiistattomia. Lisäksi kasvisruoan tuottaminen on ympäristölle ystävällistä.

Kasvisruoka kiinnostaa erityisesti nuoria, ja monet vanhemmat ovat huolissaan, saavatko nuoret tarpeeksi ravintoaineita. Huoli ei ole täysin turha, sillä vegaaniruokavalion noudattaminen vaatii tietoa ruoasta ja ravintoaineista. Myös ne nuoret vanhemmat, jotka syövät itse kasvisruokaa ja haluavat antaa sitä lapsilleen, hyötyvät asiallisesta tiedosta.

Kirjassa kuvataan erilaisten kasviruokavalioiden terveysvaikutuksia. Kirjoittajat ottavat huomioon eri elämänvaiheet ja tarjoavat lukijalle käytännön vinkkejä ja ruokaohjeita.

Kasvisruokaa viisaasti -kirja on tarkoitettu kaikille kasviruokavalioista kiinnostuneille sekä ravitsemusasiantuntijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työssään tapaavat kasviruokavalioita noudattavia potilaita.

Tekijät

Anna-Liisa Elorinne
FT, professori
Kotitaloustiede
Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto
Itä-Suomen yliopisto

Soili Soisalo
MMM, ruuan ja ravitsemuksen erikoistoimittaja

Eeva Voutilainen
ETL, yliopisto-opettaja
Ravitsemustiede
Avoin yliopisto
Helsingin yliopisto

Kirjoittajat ovat ravitsemustieteilijöitä ja perehtyneet kasvissyönnin terveysvaikutuksiin ja ruokavalioiden koostamiseen. 

Elorinteellä on pitkä ura kasvisruokatutkimuksen parissa ja hän toimii Itä-Suomen yliopistossa kotitaloustieteen professorina.
Soisalo on kirjoittaja ja tiedottaja. Terveyslehtien artikkelit, terveelliset ruokaohjeet, tietokirjat ja oppikirjat kuuluvat hänen työhönsä.
Voutilainen opettaa yliopistossa ravitsemustiedettä, ja on useiden oppikirjojen ja tietokirjojen tekijä.

Teoksesta muualla

Lue uutuusluettelon juttu kirjasta.

Tutustu Kasvisruokaa viisaasti -blogiin

Katso Soili Soisalon haastattelu Huomenta Suomessa

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.