Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Aistiva ja tiedostava mieli - Meditaation näkökulma tietoisuuteen ja psyykeen

Aistiva ja tiedostava mieli - Meditaation näkökulma tietoisuuteen ja psyykeen

Sanna Aulankoski

1. painos 2019, n. 120 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516569270
Saatavuus:
Tulossa
32,00 €
Mitä meditoidessa tapahtuu mielessä? Mitä tietoisuuden ääritilat ovat?

Mindfulness-buumin myötä ikivanha tietoisuuden harjoittamisen muoto, meditaatio, on vanginnut ihmisten kiinnostuksen elämän eri saroilla. Tietoisen läsnäolon merkitykseen on havahduttu niin rennompaa elämäntapaa tavoiteltaessa, psyykkisiä oireita lievitettäessä kuin kognitiivista suorituskykyä tai vuorovaikutustaitoja kehitettäessä.  

Mietiskelyn pariin opastetaan usein käytännönläheisten harjoitusten avulla. Kirja Aistiva ja tiedostava mieli - Meditaation näkökulma tietoisuuteen ja psyykeen perehdyttää aiheeseen tutkimalla meditaation yhteyksiä psyyken eri puoliin: Mitä meditoidessa tapahtuu mielessä? Mitä tietoisuustaidot ovat? Miten mietiskely liittyy ajatteluun, luovuuteen, minuuteen, mielenterveyteen, onnellisuuteen ja elämänkatsomukseen? Millaisiin aivotoimintoihin meditaatio ja tietoisuustaidot yhdistyvät? Mitä tietoisuuden ääritilat ovat?  Kirja antaa myös eväät itsenäiseen meditointiin.

Kirjassa esiin piirtyvä meditatiivisen kokemisen variaatio avaa näkymän kielen ja kulttuurien rajat ylittäviin ihmismielen ulottuvuuksiin. Se on suunnattu kaikille tietoisuudesta kiinnostuneille - etenkin niille, joita aihe kiinnostaa mietiskelyn harjoittamisen lisäksi teoreettisesti.