Myrkytysten hoito

Leena Soininen, Sari Karlsson, Ilkka Parviainen, Juha Valli (toim.)
1. painos 2019, 208 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516569430
Saatavuus
Varastossa
52,00 €
Myrkytysten hoito -opas auttaa tunnistamaan myrkytykset nopeasti ja antaa ohjeet tarvittavasta hoidosta ja seurannasta. Yleisiin hoitoperiaatteisiin liittyen kuvataan imeytymisen estämistä, eliminaation nopeuttamista sekä lääkehoitoa. Erikseen tarkastellaan lasten ja ikääntyneiden myrkytysten hoitoa sekä toksisia oireyhtymiä. Myrkytyksen aiheuttajan mukaisesti käsitellään alkoholi-, huumausaine-, lääke- ja kemikaalimyrkytyksiä, kasvi- ja sienimyrkytyksiä sekä kyyn pureman hoitoa. Oppaassa on ohjeet myös kloori-, fosgeeni-, hermokaasu- ja sinappikaasualtistuksen sekä akuutti säteilyvaurion hoidosta. 

Myrkytysten hoito on laadittu kansalliseksi hoitosuositukseksi. Hoitokäytäntöjä yhtenäistävillä, uusimpaan tutkimustietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen perustuvilla ohjeilla parannetaan hoidon laatua. Oppaan sisältö on yhdenmukainen Myrkytystietokeskuksen ohjeiden kanssa.

Myrkytysten hoito on suunnattu myrkytyspotilaita hoitaville terveydenhuollon ammattilaisille. Se on hyödyllinen myös myrkytyspotilaiden hoitoon osallistuville sairaanhoitajille sekä ensihoitajille.

Myrkytysten hoito -opas ilmestyy sähköisessä muodossa Terveysportissa Akuuttihoidon tietokannoissa (www.terveysportti.fi). Opas sisältyy myös ilman verkkoyhteyttä toimivaan Akuuttihoito­mobiilisovellukseen, joka on myynnissä Google Play- ja App Store -kaupoissa.

Tekijät

Päätoimittaja
Leena Soininen LT, dos.

Toimittajat
Sari Karlsson LT, dos.
Ilkka Parviainen LT, dos.
Juha Valli LL

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.